MENIU

Florin Zamfirescu, despre cazul Bodnariu şi miza atacurilor contra Bisericii Ortodoxe

Florin Zamfirescu a fost invitatul special al lui Rareş Bogdan, în emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea TV.

Florin Zamfirescu a vorbit despre cazul familiei Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană, căreia Autoritatea pentru Protecţia Copilului i-a luat cei cinci copii, părinţii fiind acuzaţi de abuz, comentând şi pe tema acuzelor la adresa Bisericii Române, după tragedia din clubul Colectiv.

"Sunt multe de spus aici, îmi pot oare exprima o mirare: că parcă nu ne ajung necazurile. Nu ştiu ce nevoie au norvegienii acum de creerea unui asemenea conflict în Europa, deşi ei nu sunt în UE, ce nevoie avem noi de o nouă problemă. Europa e atacată din toate părţile, şi din inteior şi exterior. E atacată din est, din sud şi acum şi din nord. E o modalitate de a ataca Europa, nici Norvegia nu este în UE.

Poate că la prima vedere au dreptate norvegienii care spun că ar trebui să rupem legătura cu fosta educaţie şi să creştem copii pregătiţi pentu viitor. Poate că ar trebui să îi ocupe de la 8 dimineaţa la 9 seara la şcoală, fără scene penibile cu copii smulşi din braţele mamei sau ale bunicii.

Vreau să privesc obiectiv şi lucid. Conflictul e ceva care îşi caută doar motiv...problemele sunt mult mai grave. Cui foloseşte această tensiune pemanent amplificată?

Cred că dacă în Norvegia era o situaţie cu ortodocşi, noi nu ne adunam la fel de mulţi ca aceşti oameni dintr-un cult. Noi nu avem acest mod de a ne sprijini unul pe celălalt.

Vreau să le spun ceva celor care se revoltă contra creştinismului şi Catedralei Mântuirii Neamului: niciodată nu a fost mai mare nevoie de sprijin pentru creştinism. În afară de limba română, nimic altceva nu ne ajută. Era jignitor să se ducă preoţii, cu cădelniţă, la Colectiv...ce să facă ei acolo? Au fost învinovăţiţi degeaba.

Totul se face de ochii lumii, toată reforma. Nu e zonă în care să nu observ asta..", a conchis Florin Zamfirescu.

Mai multe articole despre:
Realitatea Tv Florin Zamfirescu jocuri de putere