MENIU

Florin Cîțu: Raportul MCV este pozitiv pentru România. Trebuie să corectăm rapid greșelile făcute intenționat de PSD

Florin Cîțu

Florin Cîțu a transmis, marți, că raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) este unul ”pozitiv” pentru țara noastră. Premierul a precizat că actuala coaliție de guvernare trebuie să corecteze cât mai rapid ”greşelile legislative săvârşite cu intenţie de PSD”.

”Raportul MCV publicat astăzi este unul pozitiv pentru România. Comisia Europeană apreciază faptul că în 2021 s-au înregistrat progrese în ceea ce priveşte toate recomandările rămase din cadrul MCV. Marea bătălie pentru o justiţie independentă este, de fapt, bătălia pentru normalitatea unei societăţi democratice. Legile şi instituţiile trebuie să garanteze eficienţa actului de justiţie pentru cetăţeni şi independenţa sistemului judiciar. În perioada următoare, trebuie să corectăm cât mai repede greşelile legislative săvârşite cu intenţie de PSD! Într-o guvernare eficientă, legile bune rezolvă probleme, nu generează probleme!”, a scris Cîţu pe Facebook.

Reacția vine după ce Comisia Europeană a adoptat cel mai recent raport privind evoluţia situaţiei din România în ceea ce privește reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei. Raportul adoptat marţi face un bilanţ al progreselor înregistrate în cadrul MCV din octombrie 2019 până în prezent şi evaluează progresele înregistrate în vederea îndeplinirii celor 12 recomandări din ianuarie 2017 şi a celor opt recomandări suplimentare din noiembrie 2018.

Executivul comunitar a salutat progresele țării noastre în privinţa recomandărilor asumate în cadrul MCV, dar a transmis că ”aşteaptă cu interes” ca autorităţile să transpună acest angajament în măsuri concrete. C.E. atrage atenția că îndeplinirea tuturor recomandărilor care nu au fost încă puse în aplicare este esenţială pentru procesul de reformă şi pentru ca România să încheie procesul MCV, potrivit Agerpres.

 

Mai multe articole despre:
premierul florin citu raport mcv psd