MENIU

Florin Cîțu este "foarte sigur" că va rămâne premier chiar și dacă va trece moțiunea de cenzură. Care este EXPLICAȚIA

Vot moțiune de cenzură - imagine cu notă sugestivă

Premierul Florin Cîțu e convins că va rămâne în fruntea guvernului chiar și dacă o eventuală moțiune de cenzură va trece, în Parlament. Explicația premierului este cât se poate de simplă. 

 

Întrebat dacă PNL îl va menține ca propunere de premier și dacă moțiunea trece, Florin Cîțu a declarat: "Categoric. Eu am demonstrat de fiecare dată că trec peste orice acuzație, pentru mine e mai important să implementăm acest program de guvernare. Sunt foarte sigur că rămân premier și după criză".

Potrivit premierului, soluția pentru a trece prin acest "mic impas care se putea finaliza imediat prin nominalizarea unui nou ministru al Justiției este în coaliție, nu în afară ei".
 
"Nu prin coalizarea cu inamicii românilor și cu extremiștii. După 30 de ani de zile fără apă, canalizare și asfalt. Mandatul este de a negocia în coaliție, nu cu dușmanii cum fac cei de la USR. Eu nu cred că în România cine vine la masă la această coaliție poate să aducă la masă extremiști sau socialiști. PNL și eu nu facem compromisuri cu PSD. Nu există un motiv de a negocia cu dușmanii poporului român. A negocia cu PSD este a negocia împotriva românilor", a mai spus premierul.