MENIU

Florin Cîțu anunță accelerarea campaniei de vaccinare. Când vor deveni funcționale centrele mobile în mediul rural

Florin Cîțu. Foto: gov.ro

Florin Cîțu a anunțat, luni, accelerarea campaniei de vaccinare atât în mediul urban, cât şi în cel rural, astfel încât populația să revină cât mai repede la o viață normală. Anunțul a fost făcut după o întâlnire, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii autorităţilor locale.

Premierul a transmis că primarii de oraşe, municipii, comune şi reprezentanţii Consiliilor Judeţene reprezintă un sprijin important pentru informarea corectă a oamenilor şi pentru a face mai uşor accesul la vaccinare.

”Am discutat astăzi cu reprezentanţii autorităţilor locale mai multe soluţii care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin. Avem în vedere organizarea, în weekend-uri, a centrelor de vaccinare drive-through şi a maratoanelor pentru vaccinare. De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. În prezent, peste 3.000 de medici de familie şi-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca şi alţii să se alăture acestui efort comun. Vom merge mai departe în ceea ce priveşte amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaţilor şi a familiilor acestora. 
Pentru comunităţile rurale sau mai greu accesibile, dar şi unde nu sunt amenajate centre de vaccinare, vom susţine activitatea centrelor mobile, o soluţie eficientă, având în vedere că, începând cu 4 mai, se va putea face imunizarea cu doză unică din serul produs de compania Johnson & Johnson”, a scris Cîţu pe pagina de Facebook a Guvernului.

Șeful Guvernului a reiterat apelul la populație să se vaccineze, precizând că este singura cale pentru revenirea treptată a României, din perspectivă economică, socială şi culturală.

”Voi continua colaborarea cu autorităţile locale, suntem deja la a treia întâlnire în mandatul de prim-ministru”, a adăugat premierul. 

Citește și: ”Peste 80.800 de români s-au vaccinat anti-Covid în ultimele 24 de ore. Numărul reacțiilor adverse, în SCĂDERE”