MENIU

PNL și-a stabilit strategia: cine nu sprijină necondiționat Guvernul și pe Florin Cîțu va fi EXCLUS din partid

Florin Cîțu și Ludovic Orban / Foto: Inquam Photos

Conducerea PNL formată din susținătorii premierului Florin Cîțu a adoptat o rezoluție potrivit căreia parlamenatrii care vor încerca să pună umărul la dărâmarea Guvernului, sprijind moțiunea inițiată de USR Plus și AUR, riscă să fie excluși din partid. Mai mult, miniștrilor liberali le se cere să vină cu o declarație de susținere pentru premier. O altă rezoluție stabilește că PNL nu va colabora cu PSD. Deciziile adoptate au fost anunțate de către premierul Florn Cîțu chiar înainte de ședința Biroului Permanent. Întrebat dacă demersul îl vizează pe Ludovic Orban, șeful guvernului a precizat că trebuie așteptată decizia forului de conducere.

Potrivit Realitatea Plus, liderii de filiale PNL au obligația să transmită, pe rețelele de socializare mesaje de susținere a guvernului și împotriva moțiunii de cenzură.

Cîţu a precizat că BPN al PNL a luat mai multe decizii în şedinţa de miercuri, în conformitate cu statutul partidyului.

"Articolul 1: niciun parlamentar PNL nu va face demersuri în Parlament sau în afara lui pentru dărâmarea propriului guvern şi a premierului desemnat de PNL, Florin Cîţu. În caz contrar, se vor supune sancţiunilor statutare.

Articolul 2: PNL nu va face guvern cu PSD.

Articolul 3: se mandatează parlamentarii PNL să nu participe la plenul reunit convocat de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, la şedinţele Birourilor permanente reunite, unde se va discuta calendarul moţiunii USR PLUS - AUR, depusă nelegal, până la verificarea legalităţii semnăturilor", a anunțat Florin Cîţu la finalul BNP.

Premierul a mai precizat că situația preşedintelui PNL, Ludovic Orban, care din perspectiva rezoluțiilor luate miercuri a acționat împotriva Guvernului, va fi analizată.

"Vreau să vedem întâi dacă a încălcat statutul prin această convocare  (a plenurilor reunite ale celor 2 Camere- N.R.) dacă este o convocare nelegală şi este împotriva statutului şi a PNL - şi după aceea vor fi sancţiuni".


Mai multe articole despre:
citu orban inlaturare orban orban afara