MENIU

Floarea din România pe care nu ai voie să o rupi sau să o tai. Poți primi o amendă usturătoare, de mii de lei

Floarea din România pe care nu ai voie să o rupi sau să o tai

O floare galbenă se numără printre cele mai frumoase flori din Romania, dar cei care o taie sau o culeg pot primi o amendă uriașă de la autorități. Din păcate, nu mulți români sunt conștienți că această floare este protejată de lege și este în pericol de dispariție.

Ghințura galbenă este o plantă cu o floare galbenă superbă, care poate fi găsită în diverse zone din țara noastră. Despre această plantă se știe că este protejată de lege, iar tăierea sau culegerea ei pot duce la amenzi uriașe din partea autorităților.

Din păcate, expansiunea activității umane în teritorii sălbatice, împreună cu schimbările climatice din ce în ce mai evidente, au dus la rarefierea acestei frumoase flori. Autoritățile din țara noastră depun eforturi considerabile pentru a proteja această specie rară, precum și altele aflate în aceeași situație. Astfel, amenzile aplicate pentru distrugerea acestei plante pot atinge sume considerabile, de până la mii de lei.

Rică Răducanu își spune oful pentru că nu a fost invitat la nunta lui Ianis Hagi: „S-or fi gândit că trebuie să ne dea băutură și mâncare gratis”

Ghințura galbenă înflorește de obicei în lunile iulie și august, astfel că dacă ne aflăm la munte în această perioadă, trebuie să avem grijă să nu o distrugem. Pe lângă faptul că este o floare frumoasă, ghințura galbenă are și unele proprietăți medicinale remarcabile.

Rădăcina acestei plante este utilizată în farmacologie, deoarece este eficientă în a trata afecțiuni precum gastrita hipoacidă, dar și tulburările dispeptice. Ea are și proprietăți antihelmintice, antimalarice și antipiretice.

Cei care rup această plantă riscă amenzi de până la 5.000 de lei, sau chiar și 3 luni de închisoare, potrivit legilor din România. Astfel că, dacă vedem această plantă, nu trebuie decât să o admirăm de la distanță.

Record de înscrieri la Medicină: 4.204 de candidați, în creştere cu 360 faţă de 2023

Mai multe articole despre: