MENIU

Filmul "La Gomera", propunerea României pentru Oscar 2020(Video)

Filmul "La Gomera", în regia lui Corneliu Porumboiu, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria "Cel mai bun lungmetraj internaţional" de la Oscar 2020, informează un comunicat RollerCoaster, transmis luni AGERPRES.

Pelicula, cu Vlad Ivanov în rolul principal, care a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes, unde a fost selectată în competiţie, a primit majoritatea voturilor în şedinţa Comitetului de Selecţie Anuală a Filmului Românesc pentru participarea la secţiunea "Cel mai bun lungmetraj internaţional" a premiilor Oscar acordate de Academia Americană de Film.

Filmul, al cincilea lungmetraj regizat de Corneliu Porumboiu, a intrat în cursa şi pentru nominalizarea la Premiile Academiei Europene de Film ("Oscarurile Europene"), mai informează comunicatul citat.

Vlad Ivanov este Cristi, un poliţist român corupt, implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu Mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa "El Silbo", un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să îl elibereze pe Zsolt (Ţambrea), un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.

Mai multe articole despre:
la gomera