MENIU

Fetiţa de PATRU ANI care I-A ÎNGROZIT PE MEDICI: "Am început un program de reabilitare nutriţională"

Fetiţa de la Vaslui care a fost înfometată de părinţi a ajuns la Spitalul de Pediatrie Iaşi

Fetiţa de patru ani, din judeţul Vaslui, care a fost înfometată şi bătută de părinţi de la naştere, a fost transferată la Spitalul de Pediatrie din Iaşi. Medicii de aici spun că are greutatea unui bebeluş de patru luni, adică cinci kilograme. Din fericire, organismul ei reacţionează destul de bine la tratament.

Copila e acum internată la Secţia de Gastroenterologie de la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi. Medicii o tratează ca pe un nou-născut şi i-au prescris un regim alimentar pe bază de lichide.

"S-a născut prematur, cu 1850 de grame, naştere la domiciliu, dintr-o familie cu probleme sociale mari. Noi am început deja un program complex de reabilitare nutriţională, perfuzii cu substanţe nutritive, echilibrare metabolică şi produse dietetice. În acelaşi timp beneficiază de suport psihologic, pentru ca nu vorbeşte", a spus Marin Burlea, şef Secţia Gastroenterologie Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria Iaşi.

De la naştere până acum, copila a fost hrănită de părinţi doar cu apă, ceai şi pufuleţi. Abia la 4 ani a gustat lapte şi a mâncat hrană sănătoasă.

Fetiţa mai are cinci fraţi, şi ei neglijaţi de părinţi. Adulţii sunt cercetaţi de autorităţile din Vaslui pentru rele tratamente aplicate minorului. După externare, cel mai probabil, copila va ajunge într-un centru de plasament.