MENIU

Cum recunoști un atac de panică și care sunt pașii de urmat pentru a stopa această afecțiune

Cum recunoști un atac de panică și care sunt pașii de urmat pentru a stopa această afecțiune. Iată ce trebuie să știi pentru a stopa asta, în cazul în care te confrunți cu această problemă.

Atacul de panică este un val brusc și intens de frică, panică sau anxietate. Printre simptomele acestei afecțiuni se numără dificultățile de respirație, transpirația abundentă, tremuratul și bătăile puternice ale inimii.

Atacul de panică poate apărea pe neașteptate

Unii oameni au dureri în piept și un sentiment de detașare de realitate sau de ei înșiși în timpul unui atac de panică, astfel încât, se poate confunda ușor cu un atac de cord. Alte persoane care au trecut printr-o astfel de stare susțin că au crezut că suferă un accident vascular cerebral.

Iată câteva strategii pe care le puteți folosi pentru a încerca să opriți un atac de panică, atunci când vă confruntați cu această problemă.

Respirați profund, când atacul de panică vă acaparează

Respirația profundă și rară poate reduce simptomele de panică în timpul unui atac. Dacă sunteți capabil să vă controlați respirația în timpul unui atac de panică, atunci este un lucru bun, deoarece acest lucru vă va liniști.

Concentrați-vă asupra respirației. Trageți profund și încet aer pe nas, apoi eliminați-l pe gură. Trebuie să simțiți că aerul vă umple încet pieptul și abdomenul și apoi expirați-l. Procedați astfel de patru ori la rând, în timp ce țineți o secundă, de fiecare dată, aerul în plămâni, apoi expirați.

Conștientizați că aveți un atac de panică

Recunoscând că aveți un atac de panică în loc de un atac de cord, vă puteți reaminti că acest lucru este temporar, că va trece și că de voi depinde să vă calmați pentru a scăpa de acest moment neplăcut.

Îndepărtați teama că s-ar putea întâmpla o fatalitate. Încercați să vă calmați, în timp ce faceți exercițiul de respirație. Acest lucru vă poate permite să vă concentrați asupra altor tehnici pentru a vă reduce simptomele.

Afecțiuni cauzate de statul pe scaun timp îndelungat. La ce boli ești predispus

Concentrarea atenției vă poate ajuta să rămâneți ancorați în realitatea ce vă înconjoară. Atacurile de panică pot provoca un sentiment de detașare sau separare de realitate.Din acest motiv este important să nu pierdeți contactul cu realitatea.

Concentrați-vă asupra senzațiilor fizice cu care sunteți familiarizați, cum ar fi să vă așezați picioarele ferm în pardoseală sau să simțiți textura blugilor pe mâini. Aceste senzații specifice vă vor ancora în realitate și vă vor oferi un obiectiv pe care să vă concentrați.

Folosiți tehnici de relaxare musculară

La fel ca respirația profundă, tehnicile de relaxare musculară vă pot ajuta să stopați atacul de panică. Relaxați-vă în mod conștient câte un mușchi, începând cu ceva simplu, cum ar fi degetele de la mână, urcând în sus pe corp. Tehnicile de relaxare musculară vor fi și ele foarte eficiente în astfel de situații.

3 obiceiuri zilnice care te pot face să îmbătrânești mai repede. Mituri demontate de cercetători

Faceți exerciții fizice ușoare

Deoarece sunteți stresat, alegeți exerciții fizice ușoare pentru corp, cum ar fi mersul pe jos sau înotul. Acest lucru va activa endorfinele, ceea ce vă poate îmbunătăți starea de spirit.

Citește continuarea pe Almanah Online

 

 

 

Mai multe articole despre:
atac de panica sanatate pshihologie