MENIU

Femeile din PSD atacă PNL pe criterii de sex: "Este un partid misogin"

Roxana Mînzatu, PSD, atac la lipsa de femei pe listele PNL

PSD se laudă cu numărul mare de femei ajunse în poziție de conducere, cunoscută fiind tendința lui Liviu Dragnea de a se înconjura de membre ale sexului slab. Una dintre vicepreședintele social-democraților atacă PNL-ul pentru numărul mic de femei de pe lista la europarlamentare.

Roxana Mînzatu, susţine că PNL a devenit un partid misogin sub conducerea lui Ludovic Orban, invocând lista oficială a candidaţilor pentru europarlamentare din acest an.

Vicepreşedintele PSD a menţionat faptul că lista pentru europarlamentare a PSD va fi una care va promova echilibrat reprezentarea feminină în Parlamentul European.

"Am văzut lista PNL pentru europarlamentare şi nu pot să nu mă întreb ce părere are Organizaţia Femeilor Liberale despre faptul că pe această listă sunt doar 2 femei prezente dintre care una cel mai probabil pe un loc neeligibil. Ce mesaj vor liberalii să dea în Europa? Şi care e următorul pas? Fără femei în funcţii publice?", a spus vineri Roxana Mînzatu.

Potrivit acesteia, atacurile lui Ludovic Orban la adresa premierului Viorica Dăncilă nu se explică doar prin lupta politică.

"Am observat de asemenea că partidul e misogin nu doar cu adversarii politici, ci şi cu proprii colegi. În camera deputaţilor de exemplu au doar 11 femei din 68 de parlamentari ceea ce subliniază încă o dată viziunea preşedintelui şi a conducerii actuale în privinţa promovării egalităţii de şanse şi de gen", a mai declarat vicepreşedintele PSD.

Liderul PSD Liviu Dragnea a repetat cu diverse ocazii încrederea specială pe care o are în femei și a elogiat contribuția femeilor din partid la obținerea succesului în alegeri, precum și prestația lor în posturile ministeriale. "Nu am fost înșelat niciodată de o femeie din PSD", a declarat Dragnea în 2017.

Cum a apărut Irina, iubita lui Dragnea la party-ul femeilor PSD. Fotografie-șoc cu șeful PSD

De 8 martie, social-democrate au petrecut la o vila de protocol a statului. Femeile din PSD s-au întrecut în laude la adresa Vioricăi Dăncilă.

Singurul barbat prezent la petrecerea femeilor din PSD a fost Liviu Dragnea. Șeful partidului a fost invitat special și a petrecut aproape două ore alături de colegele sale din PSD.

GALERIA FOTO CU DOAMNELE DIN PSD AICI

Dragnea: pe mine nu m-a înșelat nicio femeie din PSD

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, cu doi ani în urmă, la Școala politică de vară a Organizației de Femei a PSD, care se desfășoară la Mamaia, că își asumă să spună cu „inima deschisă" că îi plac femeile pentru că niciuna care activează în PSD nu i-a înșelat așteptările.

În discursul său ținut în fața femeilor social-democrate, Dragnea a spus că PSD nu a obținut niciodată mai multă încredere din partea femeilor ca la alegerile parlamentare din 2016, relatează Mediafax.

"O spun cu inima deschisă și mi-o asum: mie îmi plac femeile. Cel mai mult îmi plac din postura de investitori în politică și vreau să spun că pe mine nu m-a înșelat niciodată nicio femeie din PSD. Nu mi-a înșelat așteptările, vreau să spun", a declarat Liviu Dragnea, provocând râsete în sală.
Dragnea a elogiat contribuția femeilor din partid la obținerea succesului în alegeri, precum și prestația lor în posturile ministeriale.

"Ați muncit cot la cot cu bărbații și, de multe ori, chiar ne depășiți (...) Femeile au generat mai multă încredere și echilibru decât mulți purtători de pantaloni", a continuat liderul PSD.

El a adăugat că Organizația de Femei este și un factor important al stabilității interne a partidului. "Poate nu vă dați seama câtă putere generați și cât de stabil este partidul datorită dumneavoastră", a conchis Liviu Dragnea.

Mai multe articole despre:
PNL PSD Roxana Mînzatu