MENIU

Femeie din Galaţi, anchetată după ce a făcut reclamă unui salon de înfrumuseţare în uniformă a Poliţiei – VIDEO

O femeie din Galați a ajuns în atenția poliției pentru uzurparea calităților oficiale, după ce a făcut reclamă unui salon de înfrumusețare în uniformă a Poliției. Femeia s-a băgat singură în gura lupului, pentru că a postat videoclipul pe rețelele de socializare.

În imaginile postate pe rețelele sociale se vede clar cum o femeie îmbrăcată în uniformă de Poliție face reclamă salonului de remodelare corporală.
 
IPJ Galați a comunicat că persoana din imagini nu este angajată a Poliției și că a declanșat o anchetă pentru a lămuri împrejurările în care uniforma și însemnele Poliției Române sunt purtate fără drept și folosite într-o reclamă comercială.
 
Polițiștii trebuie să stabilească și de unde are femeia din reclamă uniformă cu însemnele Poliției Române, precum și cine i le-a încredințat.
Potrivit legii, "Se interzice purtarea, în orice situaţie, de către persoane neautorizate a uniformei de poliţie sau a unor articole din compunerea uniformelor de poliţie".
 
Codul Penal pedepsește cu închisoare de până la 1 an sau zile - amendă "purtarea fără drept de uniforme, însemne, insigne, grade sau decorații militare sau aparținând unei autorități publice".
 
Polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care femeia a intrat în posesia uniformei Poliției Române și luării măsurilor legale ce se impun, a transmis IPJ Galați.

Mai multe articole despre: