MENIU

Familia regală s-a adunat în jurul Reginei Elisabeta a II-a. Întregul Regat, îngrijorat de veștile despre sănătatea Reginei

Familia regală britanică s-a adunat, joi, la palatul Balmoral, pentru a-i fi aproape Reginei Elisabeta a II-a. Medicii care au consultat-o în acestă dimineață s-au declarat îngirjorați de starea de sănătate a suveranei în vârstă de 96 de ani, care în ultimele zile și-a anulat toate întrevederile. Prințul moștenitor Charles și soția sa, ducesa de Cornwall, se află la Balmora, iar în cursul serii au ajuns și prinții William, Andrew și Edward, cu o cursă specială care a aterizat pe aeroportul din Aberdeen. 

„În urma unei evaluări suplimentare în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați de sănătatea Majestății Sale și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală”, se arată într-un comunicat, potrivit BBC.

„Regina rămâne confortabilă și la Balmoral”, a mai transmis Familia Regală.

Premierul Liz Truss a spus că „întreaga țară” este „profund îngrijorată”. „Gândurile mele – și gândurile oamenilor din Regatul Unit – sunt cu Majestatea Sa Regina și familia ei în acest moment”, a adăugat ea.

Regina a numit-o marți pe Truss ca prim-ministru la Balmoral, în loc să călătorească la Londra pentru eveniment.

Și liderul laburist Keir Starmer s-a declarat „profund îngrijorat” de știri, în timp ce prim-ministrul Scoției, Nicola Sturgeon, a spus că este „profund îngrijorată” și că și-a trimis gândurile și urările reginei.

Primul ministru al Țării Galilor, Mark Drakeford, a transmis cele mai bune urări în numele poporului galez.