MENIU

Factură de ȘASE ORI mai mare la gaze, la unul dintre centrele sociale ale părintelui Damaschin: apel DIPERRAT

Factură gaze

Facturile uriașe lovesc și în copiii sărmani. Părintele Dan Damaschin, cel care are grijă de mii de oameni din județele Moldovei, lansează un apel disperat. Factura la unul dintre centrele de care se ocupă este de șase ori mai mare și nu are bani pentru a o achita. Preotul spune ca este nevoit să reducă din mâncarea pe care le-o dă copiilor. 

Factura la gaze primită pe luna decembrie depășește 17.000 de lei. Suma este cu mult peste veniturile asociației.

"Ne-a trimis o factura de 6 ori mai mari fata de cea pe care o plateam anul trecut, pe aceasta vreme, fara niciun consum suplimentar de in gaze, fara a depasi limitele", a afirmat p[rintele Damaschin.

A fost nevoie chiar de raționalizarea alimentelor pentru copii pentru a se putea plăti factura.

"Provin din familii greu incercate de saracie. Copii de 10, le spunem noi, elevi si studenti la cele mai bune scoli din Iasi. Copii care beneficiaza de orice au nevoie ca sa faca performanta, dar in luna aceasta s-au trezit in situatia de a nu mai manca, a nu mai se imbraca. Nu stiu cum vom iesi din perioada de iarna... Acei oameni responsabili, distribuitori cu zeci de mii de euro, ar trebui sa se gandeasca inainte", a mai spus preotul.

Este vorba de centrul „Sfinții Cosma și Damian”, unde sunt cazați elevi buni la învățătură, pe care părinții nu îi pot întreține ca să poată merge la școală, în oraș. Părintele Damaschin le oferă copiilor cazare, hrană, îmbrăcăminte și rechizite, cu condiția ca aceștia să nu aibă media școlară mai mică de 9.