MENIU

Faci asta înainte de culcare? Renunţă cât mai repede dacă nu vrei să te îmbolnăveşti!

Obişnuieşti să-ţi speli părul înainte de culcare şi să adormi cu el ud? Specialiştii ne confirmă cât de nesănătos este acest obicei şi cum ne poate influenţa viaţa.

În cazul în care ai un obicei din a-ţi spăla părul înainte de culcare şi de a adormi cu el ud, specialiştii ne avertizează că acest lucru nu este deloc sănătos şi ne arată şi motivele pentru care ar trebui să renunţăm la acest lucru. 

Perna este un loc ideal pentru creșterea unei game lărgi de bacterii, deoarece colectează celulele moarte ale pielii și acarienii din praf. Dacă dormiți pe pernă cu părul umed, căldură creață de acest obicei va duce la obținerea unui mediu perfect pentru dezvoltarea unei ciuperci supărătoare. 

Probabil că nu ați știut acest lucru, dar temperatură corpului scade la temperatură camerei în care dormiți în primele stadii ale somnului, în timp ce crește în fază REM. Deoarece părul este umed, temperatură capului nu se poate adapta la temperatură corpului și astfel pot apărea dureri de cap severe, care va pot ține treaz în mijlocul nopții. 

Părul ud este deosebit de predispus la înspicarea vârfurilor, mai ales atunci când se freacă de pernă. Acest lucru dăunează firelor de păr și duce la înspicarea acestora. 

Mai multe articole despre:
sănătate somn par ud păr spălat