MENIU

Facebook manipulează! Experimentul psihologic incredibil făcut pe 700.000 de oameni

O echipa de sociologi si psihologi a realizat, cu ajutorul Facebook, un experiment prin care a incercat sa afle impactul mesajelor de pe reteaua de socializare asupra psihicului uman. Rezultatele au fost publicate într-una dintre cele mai prestigioase reviste ştiinţifice din lume, PNAS, jurnalul Academiei Americane de Ştiinţe.

In cadrul studiului, au fost manipulate vestile date pe Facebook de aproape 689.003 de oameni, urmarindu-se reactiile celor aflati in lista lor de prieteni in decurs de o saptamana.

Iar concluzia a fost ca „stările emoţionale pot fi transmise altora prin intermediul contagiunii emoţionale, astfel că oamenii pot experimenta acelaşi tip de emoţii fără să fie conştienţi de acest proces”.

Expertii au descoperit ca postarile cu conotatii negative au atras multe raspunsuri pozitive, de incurajare, relateaza Daily Mail.

Studiul a mai aratat ca scaderea numarului de postari cu conotatii pozitive duce la si mai mult negativism, in ansamblu, marindu-se numarul acestui fel de afirmatii pe reteaua sociala. Studiul a fost condus de expertul in date al Facebook, Adam Kramer.

Mai multe detalii despre ce reactii au avut utilizatorii si ce spune Facebook despre manipularea acestora aflati de pe GadgetReport.ro.

Daca va intereseaza cum suna "teoria conspiratiei" legata de Facebook, vedeti si un clip video foarte interesant. In esenta, acesta afirma ca reteaua de socializare, la fel ca si Google, nu este altceva decat un instrument privind controlul oamenilor.

Mai multe articole despre:
experiment studiu manipulare Facebook GadgetReport.ro