MENIU

VIDEO Explozie într-un bloc din Slatina: Se pot întoarce locatarii evacuați

Locatarii blocului din Slatina unde s-a produs o explozie, se pot întoarce în apartamente, anunță ISU Olt. 

Cei 20 locatari ai blocului din Slatina, evacuați în urma unei explozii într-o garsonieră,  se pot întoarce în propriile apartamente, anunță ISU Olt. Incendiul nu a afectat structura blocului, conform expertizei Inspectoratului în Construcţii.

"În urma expertizei Inspectoratului Judeţean în Construcţii Olt s-a stabilit că nu este afectată structura de rezistenţă a blocului în care s-a produs explozia şi a fost permis accesul locatarilor în toate garsonierele din imobil", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Alin Băsăşteanu.

În garsoniera unde s-a produs explozia se aflau doi bătrâni. O femeie de 75 de ani și un bărbat de 81 de ani. Ambii au ajuns la spital cu arsuri de gradul doi la mâini și cap.

O femeie a suferit un atac de panică, dar aceasta a refuzat transportul la spital. Peste 30 de pompieri au intervenit la fața locului pentru că explozia a fost urmată și de incendiu. Din primele informații, deflagratia s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze la centrala termica. 

În urma verificărilor efectuate la fața locului de reprezentanții Inspectoratului Județean în Construcții Olt, s-a luat decizia ca 20 de garsoniere să nu mai fie locuite până la finalizarea expertizei tehnice. Pentru persoanele aflate în cele 20 de locuințe se pot asigura spații de cazare de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență Slatina, potrivit realitateadeolt.net.