MENIU

Explozia de la Azomureș. Compania demarează o anchetă internă

Foto arhivă

Compania Azomureş a demarat o anchetă internă în urma exploziei produse în noaptea de marţi spre miercuri la combinat. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat că în urma incidentului nu s-au înregistrat emisii de amoniac la nivelul platformei şi nici comunitatea locală nu a fost pusă în pericol.

Compania Azomureş a demarat o anchetă internă în urma exploziei produse în noaptea de marţi spre miercuri la combinatul Azomureş, precizând că va coopera cu autorităţile care au responsabilităţi în acest domeniu.

„Compania a început o anchetă internă asupra incidentului tehnic. Cooperăm cu autorităţile care au responsabilităţi în acest domeniu şi vom furniza informaţiile necesare. Prioritatea companiei este de a asigura în primul rând siguranţa angajaţilor şi a comunităţii locale, iar modul în care a fost tratat incidentul tehnic a demonstrat eficacitatea măsurilor de oprire în caz de urgenţă. Recunoaştem îngrijorarea comunităţii locale cu privire la amploarea evenimentului şi oferim asigurări că există măsuri care pot limita, în orice moment, escaladarea unui incident tehnic la una dintre instalaţiile de pe platformă. Azomureş rămâne o instalaţie industrială de top, cu standardele UE de siguranţă în vigoare”, se arată în comunicatul de presă. 

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat pentru Agerpres că în urma incidentului nu s-au înregistrat emisii de amoniac la nivelul platformei şi nici comunitatea locală nu a fost pusă în pericol.

„Am stat în contact permanent cu reprezentanţii companiei. Ne-au informat că situaţia s-a stabilizat la scurt timp după incident. De asemenea, ne-au informat că nu s-au înregistrat emisii de amoniac la nivelul platformei şi nici comunitatea locală nu a fost pusă în pericol. O persoană a fost rănită pe platformă, un angajat al instalaţiei la care s-a produs explozia. Din cauza exploziei, unele ferestre s-au spart şi cioburile i-au provocat o rană la unul dintre antebraţe. Înţelegem că a fost deja externat. Compania a început o anchetă internă asupra incidentului tehnic”, a precizat Claudiu Năsui.

Mai multe articole despre: