MENIU

EXPERIMENT cu CAMERA ASCUNSĂ. Cum reacţionează românii când sunt martorii unui furt în plină stradă

Un experiment social, realizat cu camera ascunsă, surprinde reacţiile cetăţenilor din Bucureşti care sunt martorii unui furt în plină stradă. Urmăriţi în cele câteva minute ale filmării cum reacţionează trecătorii. Prima emisiune online dedicată exclusiv Experimentelor Sociale realizate în România poate fi urmărită pe REALITATEA.NET şi pe Youtube. Echipa realizatorilor este formată din actori profesionişti, psihologi şi sociologi.

V-aţi întrebat vreodată cum aţi reacţiona în cazul unei nedreptăţi petrecute pe stradă? Ei bine, iată un experiment social, realizat pe străzile Bucureştiului, cu camera ascunsă.

În episodul de azi, trecătorii sunt martorii unui furt. Cum vor reacţiona ei? Vor interveni, vor suna la poliţie sau vor trece impasibili mai departe?

Fenomenul infracţional pe linia furturilor din buzunare şi genţi evidenţiază un nivel ridicat a numărului acestei categorii de infracţiuni, iar frecvenţa acestor fapte în mod real, se situează pe primele locuri în rândul infracţiunilor judiciare.

Urmăriţi reacţiile în clipul de mai jos.

Un experiment social reprezintă un proiect de cercetare realizat cu subiecţi umani în lumea reală. Se investighează, de obicei, reacţia oamenilor, individual sau în grup, când sunt martorii sau chiar fac parte dintr-un scenariu pregătit în care se reproduce o situaţie ipotetică excepţională (de exemplu răpiri de persoane, violenţă fizică, tâlhării etc.).

Emisiunea este împărţită în episoade scurte care vor fi publicate cu o frecvenţă săptămânală, începând cu ziua de marţi, 4 noiembrie, pe REALITATEA.NET şi Youtube.

Totul este real, reacţiile trecătorilor sunt autentice!

Emisiunea este produsă de PacPac StudioS şi prezentată de Cătălin Palavescu. Echipa este formată din actori profesionişti, psihologi şi sociologi.