MENIU

Exodul românilor, de neoprit. Cine va mai plăti pensiile "dublate" de PSD

Exodul românilor, de neoprit. În timp ce guvernarea PSD-ALDE anunță noi "pomeni" sociale uriașe, cum ar fi dublarea sau triplarea pensiilor, și ignoră cu desăvârșire stimularea investițiilor și economiei reale, tot mai mulți tineri vor să plece din țară. Asta în condițiile în care România are peste 4 milioane de cetățeni plecați la muncă în străinătate, fiind a doua țară după Siria la capitolul "emigrare".

Peste 55% dintre români și-au exprimat dorința de a lucra în străinătate, conform celui mai recent studiu realizat la nivel internațional de platforma de recrutare Bestjobs și The Boston Consulting Group.

Cei mai mulți dintre respondenții români care și-ar dori să lucreze într-o altă țară au sub 30 de ani și au studii superioare.

Instabilitatea politică influențează motivația românilor de a lucra peste hotare. Printre cele mai importante motive pentru care românii ar alege să lucreze într-o altă țară se numără dorința de a avea un trai mai bun, instabilitatea politică din România, accesul la servicii guvernamentale și sociale mai bune și oportunități mai bune de carieră.

În ceea ce privește top 10 țări unde și-ar dori să lucreze, românii au ales state precum Germania, Marea Britanie, Franța, Elveția, Statele Unite, Canada, Austria, Spania, Belgia și Italia.

România se află pe același palier cu state precum Austria, Germania, Italia, Irlanda, Belgia sau Danemarca în ceea ce privește dorința de mobilitate a forței de muncă (între 50% și 60% dintre respondenți).

În același timp, România a fost și ea nominalizată în top 5 state în care și-ar dori să lucreze respondenții din Israel, Coreea de Sud, Italia, Turcia, Ghana, Nigeria, Egipt, Norvegia, Grecia sau Qatar.

La nivel global, topul celor mai atractive țări în care candidații ar dori să lucreze este condus de Statele Unite ale Americii, Germania, Canada, Australia și Marea Britanie.

Anunț șocant despre pensii. "Toate pensiile se dublează"

Aproximativ 200.000 de locuitori sau altfel spus 1% din populația totală a României pleacă anual în străinătate, potrivit de la agenția eu­ropeană de statistică Eurostat.

Numai în perioada 2008-2016, circa 1,8 mili­oane de români au părăsit țara, iar fenomenul emi­grației, combinat cu scăderea ratei nata­lității și fertilității, a adus populația României la 19,6 milioane de locuitori anul trecut, față de 20,6 milioane în urmă cu zece ani, arată da­tele de la Eurostat.

Mai multe articole despre:
locuri de muncă pensii emigrare best jobs