MENIU

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. Primele REZULTATE pentru ALEGERI 2014

<p><strong>EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014.</strong></p>

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE. Românii au mers la vot, duminică, pentru a-şi alege preşedintele. Primele REZULTATE ale ALEGERILOR PREZIDENŢIALE vor fi disponibile începând cu ora închiderii urnelor, ora 21.

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. Duminică, secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se vor închide la ora 21:00. Primele rezultate ale alegerilor 2014 vor apărea imediat după închiderea urnelor.

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. Udrea: Am votat pentru calea democraţiei

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. Elena Udrea s-a prezentat, la ora 9:00, la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", din Bucureşti, pentru a-şi exprima votul.

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. "Am votat conştientă că România se află la o răspântie istorică de drumuri. Am votat pentru calea democraţiei, justiţie independentă, stat de drept puternic, dar şi pentru prosperitate, pentru un preşedinte care să fie în stare să construiască cevaîn România, să ducă România măcar un pas înainte. Am votat pentru un preşedinte puternic, implicat, patriot, liber de butoane, neşantajabil", a spus Elena Udrea.

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. Mirel Mircea Amariţei: "Am votat pentru o Românie a prosperităţii"

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. "Romania, astazi esti pro. Români, nu va lasati influentati de slogane. Mergeti la vot, votati cu mintea si sufletul pentru ai nostri copii", a afirmat Mirel Mircea Amariţei.

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. Victor Ponta a votat împreună cu soţia Daciana şi cu primarul Oprescu

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. Candidatul la preşedinţie şi, în acelaşi timp, premier al României, Victor Ponta, a votat la Şcoala nr. 17 din Bucureşti, alături de soţia Daciana şi de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. "Sunt convins şi optimist că după 25 de ani după ce ne-am câştigat o libertate pe care ne-o dorim foarte mult vom pune punct unei tranziţii", a declarat Victor Ponta.

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. Iohannis a votat alături de soţie. Zi specială în familia candidatului

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. Klaus Iohannis a votat la Sibiu, alături de soţia lui. Candidatul la preşedinţie şi-a făcut apariţia la urna de vot la ora 09:30, la Şcoala nr. 4 din Sibiu.

"Am votat pentru România lucrului bine făcut. Am emoţii, până se termină ultima rundă de voturi", a declarat Klaus Iohannis.

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. Băsescu: Românii să vină la vot! Niciun candidat nu seamănă cu mine

ALEGERI PREZIDENŢALE 2014. "Este clar pentru mine că este momentul schimbării unui mod de a fi preşedinte, după 10 ani va veni alt tip de preşedinte. Problema este să fie unul care să continuie consolidarea statului de drept şi care să facă România frumoasă", a declarat Traian Băsescu.

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. Crin Antonescu: Am votat din respect pentru acest drept fundamental

”Am venit astăzi la  vot,din respect pentru acest drept fundamental care este pană la urma cel mai important castig al nostru din ultimii 25 de ani, si din solidaritate pentru cei care isi exprima un vot, indiferent cu cine ai votat (....) Nu am avut dubii", a spus Antonescu.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 REZULTATE DIASPORA. Cum se VOTEAZĂ în Republica Moldova- VIDEO

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 REZULTATE DIASPORA. Aglomeraţie mare la cele 21 de secţii de vot, deschise anul acesta în Republica Moldova, mult mai multe decât la alegerile precedente. Cele mai mari cozi s-au format încă de dimineaţă la cele patru secţii din Chişinău.

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Primele date EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014

 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cine numără VOTURILE ROMÂNILOR. Softul electoral, AFACERE de FAMILIE

OFICIAL: CÂȚI ROMÂNI AU DREPT DE VOT: Datele AEP

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. În primul tur al alegerilor prezidențiale, pe 2 noiembrie, au drept de vot 18.296.567 de cetățeni români, iar la cel de-al doilea, pe 16 noiembrie, 18.305.826 de persoane, potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. Campania electorală a debutat pe 3 octombrie, iar în cursa pentru fotoliul prezidențial au intrat 14 candidați — Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), Klaus Iohannis (Alianța Creștin-Liberală), Elena Udrea (Partidul Mișcarea Populară), Kelemen Hunor (Uniunea Democrată Maghiară din România), Dan Diaconescu (Partidul Poporului — Dan Diaconescu), Constantin Rotaru (Partidul Alianța Socialistă), Corneliu Vadim Tudor (Partidul România Mare), William Brînză (Partidul Ecologist Român), Mirel Mircea Amariței (Prodemo) și Szilagyi Zsolt (Partidul Popular Maghiar din Transilvania). De asemenea, vizează funcția de șef al statului și patru independenți — Teodor Meleșcanu, Călin Popescu-Tăriceanu, Monica Macovei și Gheorghe Funar.

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. Președintele țării se alege prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscriși în listele electorale permanente. În cazul în care niciunul dintre candidați nu a întrunit majoritatea, se organizează al doilea tur de scrutin, la care participă numai primii doi stabiliți în ordinea numărului de voturi obținute în primul tur. Este declarat ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate, conform legii pentru alegerea președintelui României, scrie Agerpres.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  Program prelungit la buletine, în ziua alegerilor

Pe data de 1 noiembrie, programul la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor va fi cuprins între orele 8.00 – 16.00, pentru eliberarea actelor de identitate, iar la Serviciul Stare Civilă, pentru eliberarea de duplicate, între orele 08.00-16.00, în vederea facilitării obţinerii actelor de identitate. Pe 2 noiembrie, programul cu publicul la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor va fi între orele 8.00 – 21.00 iar la Serviciul Stare Civilă, pentru eliberare duplicate, între 8.00 şi 16.00, scrie ziarulevenimentul.ro.

ALEGERILE PREZIDENŢIALE: Prezenţa la vot va fi monitorizată în toate secţiile de votare

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunțat vineri că pentru alegerile prezidențiale de duminică au fost mobilizați peste 58.000 de angajați ai MAI, din care aproximativ 31.300 sunt polițiști, 12.500 jandarmi, 3.600 polițiști de frontieră, 10.000 pompieri și peste 600 de forțe ale altor structuri operative ale ministerului.

Oprea a arătat în videoconferința cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI că principalele misiuni ale acestora vizează asigurarea ordinii publice, paza secțiilor de votare și prevenirea infracțiunilor electorale.

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. "În total, 11.300 de angajați ai ministerului sunt implicați în misiunile de menținere a liniștii și siguranței publice, iar peste 34.200 vor asigura paza secțiilor de votare. Alți 4.700 de specialiști ai MAI vor fi mobilizați pentru verificarea și soluționarea sesizărilor privind incidentele și evenimentele în legătură cu procesul de votare", a afirmat ministrul de Interne.

Oprea a subliniat că va fi constituită și o rezervă de intervenție formată din 7.800 de angajați ai structurilor de ordine publică.

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. Potrivit ministrului de Interne, în aceste zile, angajații inspectoratelor pentru situații de urgență desfășoară controale tehnice de specialitate pentru înlăturarea riscurilor de incendii în localurile de vot. "Vreau să aveți în vedere fiecare clădire unde sunt organizate secții de votare iar această acțiune să fie terminată până mâine", le-a spus Oprea prefecților.

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. De asemenea, IGPR a detașat de la începutul acestei săptămâni ofițeri specialiști în fiecare județ, pentru a monitoriza activitățile din competența structurilor teritoriale de poliție.

Gabriel Oprea i-a cerut chestorului general Petre Tobă să urmărească la nivel național legalitatea desfășurării transportului rutier de persoane, pentru a nu apărea situații care ar avea ca scop turismul electoral.

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. "Reamintesc că votarea de două sau mai multe ori, introducerea în urnă a mai multor buletine de vot sau votarea fără a avea acest drept constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la șase luni la trei ani", a subliniat Oprea, precizând că aceeași pedeapsă este prevăzută și pentru cei care oferă bani, bunuri sau alte foloase.

 S-a decis ORDINEA candidaților pe buletinul de vot

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI 2014. Kelemen Hunor va fi primul candidat pe buletinul de vot la alegerile prezidenţiale, el fiind urmat de Klaus Iohannis, Dan Diaconescu şi Victor Ponta, potrivit tragerii la sorţi făcută marţi de preşedintele BEC, judecătoarea Veronica Năstasie.

MAE şi-a creat pe site, o secţiune specială pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie

Câte secţii de vot vor fi deschise la prezidenţiale pentru românii din Italia, Spania şi Moldova

Klaus IOHANNIS, candidatul DREPTEI PENTRU COTROCENI: "Vreau mai puţin SPECTACOL!"

Iohannis: Pe programul politic al lui Victor Ponta scrie corupţie şi abuz de putere

E OFICIAL: IOHANNIS, în cursa pentru COTROCENI. Preşedintele PNL şi-a depus CANDIDATURA

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. William Brînză a prezentat programul "Pentru o Românie în viitor"