MENIU

Excentricii din Parlamentul European. Un pilot de curse și un influencer, printre europarlamentarii atipici în viitorul mandat

Excentricii din Parlamentul European

Parlamentul European va avea și politicieni excentrici după alegerile din acest an. Printre ei se numără un influencer, un pilot de curse, dar și alte personaje controversate. Aceștia au obținut un scor victorios la alegerile europarlamentare și se pregătesc acum să plece la Bruxelles. 

Filip Turek este unul dintre politicienii controversați din Cehia care ajunge în Parlamentul European. El este colecționar de mașini de lux și fost pilot de curse auto. Politicianul a reușit să câștige simpatia votanților afirmând de-a lungul timpului că vrea să îi scape pe șoferi de legea europeană a climei.

Un alt personaj controversat care a fost ales în Parlamentul European este influencerul spaniol Alvise Perez. El a reușit să obțină 800.000 de voturi și trei locuri în Parlamentul European, chiar dacă partidul din care face parte nu are un program electoral. Singura propunere este construirea unei închisori fără piscină sau sală de sport pentru politicienii corupţi.

Și activista italiană Ilaria Salis va ocupa un loc în Parlamentul European. Ea s-a făcut cunoscută după ce a ajuns în fața instanței din Ungaria, legată la mâini și la picioare, într-un proces în care este acuzată că ar fi lovit cu ciocanul mai mulți protestatari. 

Clotilde Armand a fost în miez de noapte la Ambasada SUA din București, ca să ceară ajutor - SURSE