MENIU

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ministerul Educaţiei, ANUNŢ DE ULTIMĂ ORĂ. Vine în AJUTORUL ELEVILOR

<p>&Icirc;nţelegerea unui text, scrierea unui bilet şi reguli de politeţe, la evaluarea elevilor de a II-a</p>

Ministerul Educaţiei a publicat modele de teste suplimentare pentru a-i ajuta pe elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a să se pregătească mai bine de evaluările naţionale care vor avea loc începând cu 28 mai, cu o amânare de aproape o lună.

După ce a amânat cu aproape o lună evaluările naţionale, Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat pe site noi modele de teste pentru fiecare dintre cele trei categorii de elevi care vor fi evaluaţi de la sfârşitul lunii mai: clasa a II-a, clasa a IV-a şi clasa a VI-a.

MODELE DE TESTE SUPLIMENTARE CLASA A II-A

MODELE DE TESTE SUPLIMENTARE CLASA A IV-A

MODELE DE TESTE SUPLIMENTARE CLASA A VI-A

În urmă cu aproape o lună, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că Evaluările Naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, programate să aibă loc începând cu 6 mai, se amână cu o aproape o lună. Astfel, elevii vor fi supuşi testărilor începând cu 28 mai, începând cu cei din clasa a IV-a.


 

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 CALENDARUL EXAMENELOR. Vestea bună: FĂRĂ CAMERE DE SUPRAVEGHERE

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 S-a modificat astfel calendarul initial pus in dezbatere, asfel incat primii testati vor fi elevii de clasa a IV-a la Limba romana, scrie hotnews.ro. Notele nu vor fi trecute in catalog, evaluarile se vor desfasura in clasa, elevii nu vor fi separati cate unul in banca, insa testele vor fi pe mai multe numere, astfel incat doi elevi care stau unul langa celalalt nu vor avea acelasi subiecte, a precizat Pricopie.

CALENDAR EVALUARE NAŢIONALĂ 2014

Calendarul evaluarilor nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a, a VI-a:

28 mai 2014: Clasa a IV-a - Limba romana
29 mai 2014: Clasa a IV-a - Matematica
30 mai 2014: Clasa a IV-a - Limba materna
2 iunie 2014: Clasa a II-a - Scris-citit Limba romana
3 iunie 2014: Clasa a II-a - Scris-citit Limba materna
4 iunie 2014: Clasa a II-a - Matematica
5 iunie 2014: Clasa a VI-a - Limba si comunicare
6 iunie 2014: Clasa a VI-a - Matematica si Stiinte ale naturii

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 La aceste evaluari nu vor fi camere video, iar notele nu vor fi publice, a declarat ministrul Educatiei, Remus Pricopie, care a precizat ca "ne intereseaza evaluarea de sistem".

Ministrul Educaţiei, anunţ important despre EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014. Elevii pot răsufla uşuraţi

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a infirmat duminică, la Caransebeș, zvonurile potrivit cărora rezultatele elevilor la EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, introdusă în premieră, din acest an școlar, la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor conta la admiterea în clasa a IX-a.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. SURPRIZE PENTRU ELEVI: Întrebări despre URŞI şi PROBLEME DE ŞAH

 
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014El a precizat că va fi vorba doar despre o evaluare unitară la nivel național, pentru a testa cunoștințele elevilor și pentru a-i obișnui cu condițiile de examen, fără, însă, ca notele să fie trecute în catalog, scrie Agerpres.

"EVALUARILE NAŢIONALE la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au rolul de a evalua, pe de o parte nivelul de pregătire al elevilor după câțiva ani de școală, iar, pe de altă parte, de a pregăti elevii cu atmosfera de examen. Nu sunt examene naționale, ci evaluări, iar notele nu vor fi trecute în catalog. Metodele clasice de evaluare nu ne permit o analiză a pregătirii elevilor la nivel național. Modalitatea de evaluare la clasă diferă de la un profesor la altul, ori aceste evaluări naționale transversale au același sistem de redactare a subiectelor, aceleași sistem de măsurare a performanței elevilor. Evaluările, însă, nu vor avea niciun impact, ci doar pregătesc admiterea pentru clasa a IX-a și copiii nu vor fi ierarhizați niciodată în funcție de aceste rezultate", a declarat Remus Pricopie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 "Eu cred că noi ca profesori, ca școală, ca minister trebuie să ne facem datoria și să asigurăm cele mai bune condiții și șanse copiilor noștri. Atunci când înregistrăm un insucces, trebuie să ne întrebăm cu ce am greșit de când a intrat acest copil pe băncile școlii, trebuie să fim atenți cu ceea ce se întâmplă în școală sau în grădiniță, iar copiii trebuie aduși cât mai repede într-un cadru formal de educație. Acest lucru înseamnă să aducem copiii la grădiniță cât mai devreme, pentru că așa ei se obișnuiesc cu ideea de școală, educație, colectivitate, iar ulterior experiența de grădiniță le va permite ca în ciclul primar să performeze mai bine", a afirmat ministrul Educației Naționale.


EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ MODELE de SUBIECTE PENTRU CLASA a II-a, a IV-a şi a VI-a

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Potrivit unui comunicat de presă al MEN, testele au fost elaborate de către Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), în conformitate cu reglementările legale în vigoare. În anul școlar în curs, aceste evaluări se vor desfășura, în două sesiuni, în luna mai.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a constă în administrarea a trei teste vizând evaluarea competențelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise și evaluarea competențelor de matematică.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 DESCARCĂ DE AICI MODELE PENTRU CLASA A II-A, A IV-A ŞI A VI-A

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Elevii care au urmat cursurile clasei a II-a în limba maternă vor susține, pe lângă testele la limba română și matematică, încă două probe în care le vor fi evaluate competențele de receptare a mesajelor citite și competențele de producere a mesajelor scrise (ambele în limba maternă).

În cadrul evaluării la clasa a II-a, testul de evaluare a competențelor de receptare a mesajelor citite și testul de evaluare a competențelor de producere a mesajelor scrise se desfășoară în aceeași zi, cu o pauză de 10 minute între ele.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 DESCARCĂ DE AICI MODELE PENTRU CLASA A II-A, A IV-A ŞI A VI-A

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a IV-a presupune un test pentru evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română și un test pentru evaluarea competențelor de matematică. Pentru elevii aparținând minorităților naționale, care studiază după un curriculum în limba maternă, se administrează și un test de evaluare a înțelegerii textului scris în limba maternă.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a VI-a constă în susținerea unui test pentru evaluarea unor competențe specifice ariei curriculare 'Limbă și comunicare', respectiv a unui test pentru evaluarea unor competențe specifice ariei curriculare 'Matematică și Științe ale naturii'.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Fiecare test este elaborat pentru a putea fi rezolvat în 25 de minute la clasa a II-a și în 60 de minute la clasele a IV-a și a VI-a.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 "În urma administrării testelor pentru evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a, a competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a, respectiv a evaluării elevilor la finalul clasei a VI-a, elevilor nu li se vor acorda note sau calificative, iar rezultatele obținute nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul unității de învățământ, prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde aceasta se impune, precum și pentru informarea părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate", precizează MEN.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Potrivit reprezentanților MEN, după administrarea testelor la clasa a IV-a se realizează eșantionarea unităților de învățământ din învățământul de stat și particular din întreaga țară, evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a fiind o evaluare standardizată și având ca scop furnizarea datelor și a dovezilor necesare pentru diagnoza sistemului de învățământ la nivel primar.