MENIU

Evacuarea din jurul Kiev, OPRITĂ de soldații ruși - 50 de autobuze pline cu civili, BLOCATE miercuri seară

Evacuarea din jurul Kiev, OPRITĂ de soldații ruși - 50 de autobuze cu civili au fost BLOCATE

Rușii au blocat evacuarea civililor în orașele din jurul capitalei Kiev. Coridoarele umanitare funcționează până miercuri seară, la ora 21.00. 

Rușii au întrerupt evacuarea civililor din mai multe localități din jurul capitalei - Kiev. Consiliul municipal din Bucha a transmis miercuri după-amiază că soldații ruși au blocat trecerea a 50 de autobuze în apropiere de Kiev. Înaintea anunțului autorităților locale din Bucha, primarul orașului Irpin, tot la vest de Kiev, a transmis că evacuarea este în desfășurare, potrivit The Kyiv Independent.

"Acum, 50 de autobuze sunt blocate de armata rusă la Stoyanka: nu permit trecerea convoiului. Sunt în curs de negocieri pentru deblocarea traficului", a transmis Consiliul Local din Bucha, amintind că că a existat un acord convenit la cel mai înalt nivel privind "culoarul verde", scrie Unian.net.

„Printre evacuați se află și copii de la orfelinatul Vorzelsky. Aceștia sunt transportați de urgență la Spitalul de Copii din Kiev", potrivit Unian.net.

Este vorba de unul din cele 6 coridoare umanitare pe traseul Vorzel, Borodyanka, Bucha, Irpen, Gostomel - Kiev. Astfel că evacuarea civililor din aceste orașe trebuia să aibă loc prin Stoyanka și Belogorodka, apoi spre Kiev.

Președintele Zelenski a transmis că miercuri vor funcționa cele 6 coridoare umanitare în special în regiunea Kiev. Dar a avertizat că este posibil ca rușii să întrerupă evacuarea cu focuri de armă.

„Sumy-Poltava. Izyum-Lozovaya. Energodar-Zaporozhye. Mariupol-Zaporojye. Vorzel, Bucha, Borodyanka, Gostomel - la Kiev. Oficialii noștri lucrează la asta, armata noastră a creat toate condițiile. Dacă există cel puțin un foc de armă, responsabilitatea aparține în întregime trupelor rusești”, a declarat, miercuri, Zelenski.

Foto: Profi Media