MENIU

Este sezonul ei! Ce afecțiuni se pot trata prin consumul de ceapă roșie

Ceapa este una dintre cele mai populare legume din întreaga lume. Este utilizată ca ingredient în diverse preparate culinare de mii de ani. Producția mondială de ceapă este în continuă creștere, astfel, în prezent, ceapa este una dintre cele mai des cultivate legume după roșii. xistă mai multe varietăți de ceapă: roșie, galbenă, albă, verde, fiecare având propria sa aromă unică. La nivel mondial există peste 600 de soiuri de ceapă.

Ceapa roșie este cea mai bogată în vitaminele A, B și C, săruri minerale precum: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc și fier, acid folic și biotină, substanțe cu caracter antibiotic și diuretic. Proprietățile sale se păstrează intacte dacă se consumă în stare crudă. Ceapa este caracterizată de conținutul ei bogat în tiosulfinate, sulfuri, sulfoxide și alți compuși odoriferi. Cistein-sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei și producerea de compuși care duc la iritarea și lăcrimarea ochilor. Tiosulfinatele au proprietăți antimicrobiene.

Ceapa roșie este considerată a fi un adevărat dezinfectat natural. Ea poate fi utilizată cu succes împotriva gripei, dizenteriei, răcelii și altor tipuri de infecții, datorită conținutul său bogat în sulfat. Trebuie doar ca în perioada de boală să consumăm cel puțin 30 de g din această legumă.

Este eficientă împotriva multor bacterii, cum ar fi bacillus subtilis, salmonella și E.coli.

Datorită compoziției sale, consumul de ceapă previne degradarea celulară, combate formarea tumorilor și reduce dramatic procesele inflamatorii. Ea este indicată în orice problemă cardiovasculară, ajutând la împiedicarea depunerilor de colesterol în artere.

Ceapa roșie este un calmant excelent. Crizele de nervi, atacurile de panică pot fi curmate imediat dacă zdrobim o ceapă și respirăm ținând-o aproape de nas.

Datorită proprietăților sale multiple ceapa roșie se regăsește pe lista alimentelor permise în timpul curelor de slăbire. Ea exercită un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajută la remineralizarea și eliminarea toxinelor din corp, mult mai ușor și mai rapid. Este și un foarte bun diuretic.

 Prin prepararea la temperaturi înalte, ceapa își pierde o parte dintre antioxidanți. Antocianinele se pierd în proporție de 50%, însă quercitina (pigmentul care îi dă culoarea) se menține. Quercetina este un antioxidant mai puternic decât vitamina E, conform ultimelor cercetări și are importante efecte antiinflamatorii, contribuie la diminuarea și eliberarea de histamina și a altor surse alergice și inflamatorii.

sursa 

Mai multe articole despre:
ceapă ceapa rosie