MENIU

Erdogan îi dinamitează speranțele lui Putin Liderul turc a cerut ceva de neimaginat pentru liderul de la Kremlin

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a reiterat miercuri sprijinul ferm al Turciei pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, subliniind totodată sprijinul continuu pentru drepturile tătarilor din Crimeea.

„Sprijinul nostru pentru integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei este de neclintit. Revenirea Crimeei la Ucraina este o cerință a dreptului internațional”, a declarat Erdogan într-un mesaj video adresat celui de-al patrulea summit al liderilor Platformei Crimeea, potrivit agenției Anadolu.

Liderul turc a evidențiat poziția țării sale cu privire la Crimeea, subliniind că revenirea acesteia la Ucraina se aliniază standardelor juridice internaționale, subliniind durerea de durată trăită de turcii tătari din Crimeea, a căror suferință persistă de opt decenii.

rdogan și-a exprimat, de asemenea, încrederea în acțiunile viitoare de sprijinire a turcilor tătari din Crimeea, afirmând: „Cred că vor continua să fie luate măsuri suplimentare pentru a consolida drepturile turcilor tătari din Crimeea în perioada următoare”.

Președintele turc a mulțumit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și liderului tătarilor din Crimeea Mustafa Abdulcemil Kirimoglu pentru rolul lor în organizarea summitului, care marchează cea de-a 80-a aniversare a expulzării tătarilor din Crimeea.

Mai multe articole despre:
erdogan putin crimeea ucraina razboi