MENIU

Filmul obscen cu episcopul de Huşi va fi vizionat de Mitropolie luni. "Exclus înainte de Liturghie!"

Episcopul de Husi

Episcopul Huşilor, filmat în ipostaze intime alături de un elev de seminar, ar putea fi exlus din rândul bisericii. Decizia va fi luată în zilele următoare de Sinodul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Abia luni reprezentanţii bisericii vor viziona înregistrarea. Motivul: ar fi nepotrivit să privească astfel de imagini înaintea Liturghiei.

Scandalul a pornit dupa ce preotul arhimandrit Cristian Jitaru l-a ameninţat pe Episcop cu darea în vileag a unui filmuleţ în care acesta întreţine relaţii sexuale cu un stundent, cu scopul de a dobândi nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar. Ierarhii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei s-au întrunit ieri de urgenţă pentru a analiza situaţia.

"Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor. Membrii Sinodului mitropolitan au luat act de declaraţia Preasfinţitului Corneliu, care a afirmat că acuzaţiile care i se aduc nu au un suport real, fiind false. Sinodul mitropolitan a analizat cu atenţie întreaga problematică legată de acest caz, urmând ca, forurile prevăzute de legislaţia bisericească în vigoare să rânduiască cele cuvenite în astfel de situaţii."

Sinodul va lua o decizie finală săptămâna săptămâna viitoare. Între timp, Patriarhia Română a recunoscut că bărbatul care apare în scenele intime, este episcopul Huşilor.

Acesta a fost sfătuit să se retragă singur din activitate, dar a refuzat, pe motiv că imaginile sunt truncate. Imaginile compromiţătoare au fost difuzate în presă, iar Patriarhia şi Mitropolia Moldovei au solicitat înregistrările.

 
Mai multe articole despre:
Episcopul de Huşi episcop husi