MENIU

Emoţionant. Povestea de dragoste a deceniului. Aceşti bătrânei demonstrează că iubirea nu are vârstă

<p>Emoţionant. Povestea de dragoste a deceniului. Aceşti bătr&acirc;nei demonstrează că iubirea nu are v&acirc;rstă</p>

Această este cu siguranţă povestea de dragoste a deceniului în Iaşi. Doi oameni demonstrează că iubirea nu are vârstă. Printre astfel de persoane sunt şi doi bătrânei din Iaşi, care după zeci de ani în care au muncit şi au încercat să îşi trăiască viaţa cât mai frumos, au ajuns să îşi ducă traiul într-un cămin de bătrâni din dealul Copoului.

Este vorba despre Viorica Chelariu, în vârstă de 77 de ani, şi de Mihai Manole, care tocmai a împlinit vârstă de 75 de ani. Ambii au o poveste tristă de viaţă, după ce şi-au pierdut jumătăţile alături de care au trăit aproape o viaţă de om. La vârstă pe care o au şi la povestea de dragoste pe care o trăiesc, aceşti bătrânei demonstrează, încă o dată, că dragostea adevărată nu are vârstă. Totul a început cu mult timp în urmă, însă niciunul dintre ei nu a avut curaj să facă primul pas pentru a începe o frumoasă relaţie. La început, discutau doar ocazional, în sala de mese sau când stăteau mai multe persoane la un loc, până când Mihai şi-a luat inima în dinţi şi a făcut primul pas. Nimeni nu şi-a închipuit că vor putea ajunge aşa departe, după ce abia îşi vorbeau unul altuia.

"Primul pas a fost un pic de curaj, să te arunci într-o aventură necunoscută. Trăieşti o viaţă şi nu cunoşti un om, dar aici, din toate colţurile lumii trebuie să ai curaj că să cunoşti un om. Până ce îţi găseşti perechea potrivită durează. Şi să o înţelegi e altă treaba. Trebuie să fii tu însuţi, să te înţelegi cu ţine întâi şi după aceea cu persoană cu care să mergi mai departe", mărturiseşte Mihai Manole, bătrânelul îndrăgostit.

La prima vedere, cei care îi văd împreună au impresia că sunt căsătoriţi de o viaţă întreagă. Gesturile de dragoste dintre ei, însă, arată faptul că sunt la început şi că dragostea se înfiripă uşor. Mihai a lucrat în toate domeniile posibile, de la construcţii, confecţii la utilaj greu, iar după ce soţia să a decedat, a ajuns să trăiască în căminul de bătrâni "Sf. Parascheva" din Iaşi. Asta se întâmplă în urmă cu 18 ani, Mihai fiind una dintre persoanele care sunt în azil de la începuturi. Viorica a fost telefonista şi a fost calificată pe Telex, unde transmitea în ţară şi în străinătate anumite probleme ale produselor din industria de export. Femeia are doi copii, căsătoriţi şi cu copii la rândul lor, însă a ajuns să locuiască în căminul de bătrâni după ce a trecut prin aceeaşi drama că şi partenerul ei. Când le-au povestit de intenţiile pe care le au, copiii femeii nu au fost împotriva, ci şi-au dat consimţământul în povestea de dragoste ce avea să înceapă.

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole despre:
Iaşi bătrâni poveste de dragoste