MENIU

Elevele din Iran s-au alăturat protestelor. Fetele au dat afară cu forța un oficial din școală - VIDEO

Sursa foto: Captură video

Elevele iraniene s-au alăturat protestelor. Fetele au dat afară cu forța un oficial din școală, au arătat semne obscene în fața tablourilor cu liderii țării și și-au dat jos hijaburile. Specialiștii spun că gestul fetelor reprezintă un semnal de sprijin fără precedent până acum în societatea religios-conservatoare iraniană. 

În mai multe clipuri apărute pe rețelele sociale se văd demonstrațiile elevelor în curțile școlilor din mai multe orașe iraniene. Protestele tinerelor vin să sprijine manifestațiile fără precedent declanșate în societatea iraniană de uciderea în bătaie a unei femei de 22 de ani, de către poliție.

Protestele elevelor au început la câteva ore după ce liderul țării a avut prima reacție la protestele care zguduie Iranul de două săptămâni. Dictatorul iranian a dat vina pe SUA și pe Israel pentru proteste și a îndemnat forțele de ordine să continue cenzura sângeroasă a manifestațiilor.

Demonstrațiile anti-regim de la Teheran s-au răspândit deja în peste 80 de orașe de-a lungul Iranului de la înmormântarea femeii de 22 de ani omorâtă în bătaie de poliția moralității pentru „purtare inadecvată a vălului islamic”. 

Mai multe articole despre:
eleve iran proteste iran mahsa amini