MENIU

Șeful Poliției din Sibiu, care a ordonat uciderea ursulețului, și-a dat demisia

<p>Dosarul ursului &icirc;mpuşcat la Sibiu a fost mutat la Curtea de Apel Alba Iulia, "pentru obiectivitate"</p>

Şeful Poliţiei Municipale Sibiu, comisarul Cristian Negru, a anunţat, luni seara, într-o conferinţă de presă la sediul IGPR, că se retrage din funcţie după ce numele său a fost vehiculat ca aparţinând persoanei care ar fi dat ordinul de împuşcare a ursului.

Şeful Poliţiei Municipale Sibiu, comisarul Cristian Negru, a scris, luni, pe un site de socializare, după ce numele său a fost vehiculat ca aparţinând persoanei care ar fi dat ordinul de împuşcare a ursului, că îşi asumă responsabilitatea, dar nu şi vinovăţia, scrie Mediafax.

Cristian Negru, care ocupă funcţia de şef al Poliţiei Municipale Sibiu, a scris un comentariu la o postare pe un grup creat de poliţiştii sibieni, pe Facebook, spunând că îşi asumă răspunderea pentru ordinul dat, de împuşcare a ursului.

"Eu am luat decizia de a împuşca animalul şi îmi asum, inclusiv în cadrul dosarului penal. Îmi asum responsabilitatea, nu vinovăţia. (...) Am fost doar două - trei minute cu inspectorul şef (comisarul şef Tiberiu Ivancea - n.r.) în auto, chiar înainte de a ajunge pe strada Lungă. Ulterior m-am întrebat de ce nu i-am pasat responsabilitatea. Sunt destul de matur să îmi asum. Dacă era un poliţist în măsură să ia o decizie, eu eram acela. Eu am participat de la început la intervenţie şi în continuare cred că a fost decizia corectă. (...) Se sancţionează acţiunea singurei structuri care a avut reacţie, dar este total ignorată lipsa oricărei reacţii din partea celorlalte instituţii”, a scris Cristian Negru.

Comisarul Cristian Negru, şeful Serviciului Cabinet din cadrul Poliţiei Sibiu, a fost împuternicit la comanda Poliţiei Municipiului Sibiu pentru o perioadă de şase luni, mandat care expiră la începutul anului viitor.

Cristian Negru conduce Serviciul Cabinet din cadrul Inspectoratului de Poliţie Sibiu din luna octombrie 2014, iar înainte de a veni la Sibiu a fost şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.

Mai multe articole despre:
urs sef politi sibiu ursulet sibiu.