Efectele miraculoase ale siropului de muguri de brad. Tratează o mulţime de boli
Mugurii de brad sunt un adevărat izvor de sănătate pentru corp, efectele terapeutice ale siropului de brad fiind îndelung lăudate și multiple: antiseptice, antiinflamatoare, sedative, diuretice, astringente, cicatrizante, antidiareice, antireumatice, vitaminizante. Afla si tu care sunt beneficiile siropului de brad pentru sănătate din acest articol.
Mugurii de brad apar în lunile mai-iunie, în funcție de zona în care cresc, și pot fi recunoscuți după culoarea lor verde crud, aceștia fiind ideal de cules atunci când au deja două degete lungime. Iată câteva dintre beneficiile siropului din muguri de brad!
Beneficiile pentru sănătate ale siropului de brad: bolile respiratorii
Siropul de brad este indicat în tratarea afecțiunilor laringelui, a traheei și calmează tusea. De asemenea, el aduce beneficii în caz de bronșită, astm bronșic și tuberculoză.
Astfel, se iau zilnic 6-10 lingurițe de sirop de brad preparat la rece în miere. Acest preparat are efecte dezinfectante, calmante și ajută la regenerarea țesuturilor lezate de infecții. Suplimentar, se face gargară cu două lingurițe de tinctură de muguri de brad diluate într-un sfert de pahar de apă.
De altfel, nu întâmplător, pădurile de brad reprezintă un mediu ideal, în care se amenajează sanatoriile pentru refacerea sănătății pacienților cu afecțiuni respiratorii.
Siropul de brad este bun in caz de anemie
Mugurii de brad au efecte vitaminizante, stimulează și reglează metabolismul, având efecte regenerante miraculoase. Tratamentul se adresează în mod special copiilor, care sunt foarte receptivi la preparatele obținute din țesuturile vegetale tinere.
Se face o cură de două săptămâni, timp în care se iau câte 2-3 lingurițe de sirop de muguri de brad obținut în miere, înainte de fiecare masă principală.
Beneficiile pentru sănătate ale siropului de brad: probleme digestive
Preparatele din muguri şi cetină de brad au efecte benefice, fiind utile în gastroenterite, litiază biliară, crampe abdominale, infecţii intestinale, colite de fermentaţie, vome, diaree, balonări, parazitoze şi lipsa poftei de mâncare.
Luat cu 10-15 minute înainte de masă (câte două lingurițe), acest remediu are efecte excelente de stimulare a digestiei.
Siropul de brad te apară de afecțiunile renale
Bolile renale se tratează cu ceaiuri sau sirop de brad, mai ales dacă este vorba de infecţii sau inflamaţii renale, cistite sau nefrite.
Beneficiile pentru sănătate ale siropului de brad: anorexie
Înainte de fiecare masă se bea o jumătate de pahar în care adaugi 2 linguri de sirop și apă minerală.
Siropul de brad este eficient in caz de gastroenterită
Tinctura de muguri de brad administrată după metoda descrisă în cele ce urmează are efecte antiinflamatoare, antiinfecțioase și cicatrizante.
Astfel, se înmoaie o bucățică de pâine într-o linguriță de tinctură de muguri de brad și se înghite pe stomacul gol. Se iau patru asemenea doze zilnic, timp de două săptămâni.
Beneficiile pentru sănătate ale siropului de brad: oboseală intelectuală
În acest caz, se iau câteva lingurițe de sirop de brad pe stomacul gol. Acest preparat natural redresează rapid valorile glicemiei și reglează activitatea nervoasă, având un efect tonic și reconfortant foarte intens.
Siropul de brad ajută la cicatrizarea rănilor
Se aplică pe locul afectat tinctură din muguri de pin. Se va curăța locul înainte cu un tampon de vată înmuiat în preparat, după care se va picura tinctura direct din sticluță pe rană, lăsând să se formeze pe zona tratată o peliculă cicatrizantă din rășina pe care o conține tinctura.
Beneficiile pentru sănătate ale siropului de brad: Ten lipsit de fermitate sau iritat și înroșit
Se aplică direct pe față sirop de muguri de brad, într-o peliculă subțire, precum o mască și se lasă să acționeze 15 minute. La final, se îndepărtează pelicula cu un tampon înmuiat în lapte și se lasă pielea să se usuce în mod natural, fără a se clăti cu apă.
O altă variantă ar fi infuzia de muguri de brad. Se pune o mână de muguri verzi de brad în jumătate de litru de apă clocotită. Se acoperă capul cu un prosop și se stă aplecat deasupra vasului, vreme de 5-10 minute, la o distanță de 30 de centimetri.
Această inhalație este benefică și pentru desfundarea și curățarea căilor respiratorii și pentru prevenirea răcelilor aflate în stadiu incipient, conform clicksanatate.ro.