Efectele îngrijorătoare ale dependenței de smartphone-uri
Dacă vă simţeaţi speciali pentru că dormiţi cu telefonul lângă pat, să ştiţi că nu este cazul. Un studiu recent confirmă că aproape toţi o facem.
Dependenţa de telefoane mobile a luat o nouă conotaţie odată cu popularizarea smartphone-urilor din cauza amalgamului de funcţii oferite de aceste dispozitive compacte. De multe ori, cu câteva minute înainte de culcare, mulţi dintre noi intrăm câteva minute pe Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp, Pinterest şi alte câteva aplicaţii pentru ca nu cumva să ne scape ceva incredibil de important.
Deşi la un anumit nivel conştientizam şi noi că un astfel de comportament ascunde o problemă, mai gravă este lumina puternică a telefonului, care în întuneric dăunează ochilor şi ne afectează somnul într-un mod semnificativ.
Big Brand Beds, o companie britanică, a realizat recent un studiu despre dependenţa de telefoane pe care l-a sintetizat prin infograficul de mai jos. Acesta relevă mai multe statistici îngrijorătoare. Peste 95% dintre posesorii de gadgeturi le folosesc în ultima oră înainte de culcare. Acelaşi procent, dintre cei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 29 de ani, dorm cu telefonul lângă pat, în timp ce 50 de procente dintre cei intervievaţi să trezesc în mijlocul nopţii pentru a vedea dacă s-a mai întâmplat ceva interesant pe perioada orelor de somn. Rezultatele negative ale acestui tip de comportament nu au întârziat să apară. Aproximativ 63 de procente dintre participanţii la studiu au recunoscut că nu se odihnesc suficient. Citeste mai mult pe playtech.ro.