EDU.ro Admitere Liceu 2017. Ziua decisivă, minut cu minut - Află rezultatele aici - UPDATE
EDU.ro Admitere Liceu 2017. Pentru elevii care au promovat examenul de EVALUARE NAȚIONALĂ a venit ziua decisivă. După completarea fișelor de înscriere la liceele dorite ei vor afla azi la ce școală au fost repartizați computerizat. Concurența este foarte mare la primele licee din top din București. EDU.ro și Realitatea vor publica rezultatele pe care le aștaptă peste 100.000 de candidați care vor începe în toamnă liceul.
EDU.ro Admitere Liceu 2017. A venit cel mai așteptat moment pentru elevii care au trecut cu succes de examenul de Evaluare Națională. Azi, miercuri, 12 iulie 2017, are loc repartizarea computerizată. Elevii vor afla, astfel, de pe EDU.ro, care sunt liceele unde vor învăța din toamnă.
EDU.ro Admitere Liceu 2017 GATA! rezultatele au fost publicate aici
EDU.ro Admitere liceu 2017. Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat astăzi, 12 iulie, pe http://admitere.edu.ro, rezultatele primei etape a repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Astfel, dintre cei 112.949 de elevi care au completat fişe de înscriere, au fost repartizaţi 112.368 de elevi (99,5%), în funcție de una dintre opţiunile exprimate. Dintre aceştia, 68.935 de elevi au optat pentru filiera teoretică, iar 43.433 de elevi pentru filiera tehnologică. Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.604.944, ceea ce conduce la o medie de 14 opţiuni/elev.
EDU.ro Admitere liceu 2017. 581 de elevi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării, programată în data de 8 septembrie, alături de absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, care nu s-au înscris sau care nu au avut situația școlară încheiată înainte de această etapă.
EDU.ro Admitere liceu 2017. Primele 10 licee la nivel naţional, ordonate după cele mai mari medii de admitere, sunt următoarele:
1. Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,72 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere
2. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,70 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere
3. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,68 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere
4. Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,63 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere
5. Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti: 9,55 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere
6. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanţa: 9,54 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere
7. Colegiul Național „Spiru Haret” din București: 9,50 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere
8. Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca: 9,48 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere
9. Colegiul Naţional „Cantemir Vodă” din București: 9,45 - ultima medie de admitere, 9,92 - prima medie de admitere
10. Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galați: 9,44 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere
EDU.ro Admitere liceu 2017. Conform calendarului admiterii în în învățământul liceal de stat, joi, 13 iulie, vor fi afișate rezultatele repartzării computerizate atât în unitățile de învățământ gimnazial absolvite de candidați, cât și în cele de învățământ liceal în care aceștia au fost distribuiți. În perioada 13 - 17 iulie vor fi depuse dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care elevii au fost admiși.
În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat, conform reglementărilor în vigoare, 18.206 elevi în învăţământul profesional, 11.254 de elevi la specializări vocaţionale (dintre care 480 de elevi în învăţământul militar), 1.805 elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă şi 960 de elevi în învăţământul special.
EDU.ro Admitere Liceu 2017. Iată TOP 5 LICEE ÎN 2016:
1. Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,56 , iar prima medie de admitere 10
2. Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,56, iar prima medie de admitere: 10
3. Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,54, iar prima medie de admitere: 10
4. Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,49, iar prima medie de admitere: 10
5. Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta - ultima medie de admitere: 9,47, iar prima medie de admitere:10
EDU.ro Admitere liceu 2017. În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.
Situația poate apare în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.
Se recomandă prin urmare completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni pentru ca această situație să nu apară
EDU.ro Admitere Liceu 2017. Este știut, dar e bine să reamintim. Depunerea dosarelor de înscriere la unităţile de învăţământ la care candidaţii au fost repartizaţi va putea fi făcută între 13 şi 17 iulie.
EDU.ro Admitere Liceu 2017. De știut că Cele mai bune licee, unde competiția este acerbă, sunt evident în București, primul în top fiind Colegiul National "Sfantul Sava", urmat de Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu".
EDU.ro Admitere Liceu 2017. Mai este doar aproximativ jumătate de oră până la publicarea rezultatelor. Așteptăm pe adresa martorocular@realitatea.net orice nemulțumiri legate de repartizarea computerizată la liceu.
Potrivit ultimelor informații, rezultatele vor fi publicate între 16.00-17.00 pe EDU.ro și imediat pe Realitatea.net. Iată anunțul EDU.ro:
Rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2017-2018 vor fi publicate conform calendarului, miercuri, 12 iulie, pe admitere.edu.ro. Intervalul orar estimat pentru publicare este 16:00 - 17:00. În acest moment se efectuează verificări ale datelor introduse în aplicație astfel încât să fie eliminate orice posibile erori.
Emoțiile sunt mari, așteptarea tot mai grea. Evident, elevii și-au declarat nemulțumirea după anunțul Edu.ro. "Pana afisati rezultatele, ne dati subiectele de BAC", a exclamat un candidat. "Intram in pensie si tot nu-s publicate", a scris un alt elev.
EDU.ro Admitere Liceu 2017 - cum se completează fișa
Mai jos este prezentat modul de completare al fişei de înscriere pentru anul şcolar 2017- 2018.
1. Câmpul Nr. înreg, care se găseşte în partea dreapta-sus nu se completează. El reprezintă numărul de înregistrare pe care îl va primi fişa de înscriere în momentul depunerii ei.
2. Se completează urmatoarele câmpuri:
- Codul numeric personal
- Data naşterii
- Numele
- Iniţiala tatălui
- Prenumele
- Cod judeţ - cod şcoală provenienţă - se observă că sunt două seturi de căsuţe.În primul set se introduce codul judeţului (în litere), iar în al doilea set se introduce codul şcolii de provenienţă (în cifre).
Exemplu: un elev din Vaslui, introduce la codul judeţului VS (pentru Bucuresti se va completa cu B) iar celalalt câmp se completează cu codul şcolii de provenienţă, de exemplu 110.
Codul şcolii de provenienţă se găseşte în brosura editată de Inspectoratul Şcolar Judeţean sau în lista şcolilor din secţiunea Planul de şcolarizare 2017 a site-ului http://admitere.edu.ro
EDU.ro Admitere Liceu 2017 - Media Evaluare Națională
- Denumire – reprezintă numele şcolii de provenienţă.
- Media evaluare naţională – media candidatului la evaluarea naţională susţinută în clasa a VIII-a
- Media teze naţionale - media candidatului la tezele cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a pentru seriile 2008 şi 2009 (respectiv media la testele naţionale pentru seriile 2004-2007)
- Media claselor V-VIII - media candidatului pe parcursul celor 4 ani de studiu.
- Media admitere - media de admitere a candidatului calculată conform formulei din algoritmul de repartizare.
ABS+4*EN/5=MA
unde:
- EN=media obţinută la evaluarea naţională susţinută în clasa a VIII-a, (pentru absolvenţii de până în anul 2003 inclusiv media de la examenul de capacitate, pentru absolvenţii din perioada 2004-2007 media de la testele naţionale, pentru absolventii din 2008 şi 2009 media la tezele cu subiect unic susþinute în clasa a
VIII-a);
ABS=media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a; MA=media de admitere.
- Notă evaluare naţională limba română / Notă teze naţionale limba
română VIII 1 - reprezintă nota candidatului obţinută la evaluarea naţională la limba română sau la tezele naţionale la proba de limba româna pe semestrul 1 din clasa a VIIIa (seria precedentă 2009 inclusiv).
- Notă teze naţionale limba română VIII 2 - reprezintă nota candidatului obţinută la tezele naţionale la proba de limba româna pe semestrul 2 din clasa a VIII-a. (doar seria precedentă 2009 inclusiv)
- Notă evaluare naţională matematică / Notă teze naţionale matematică VIII 1 - reprezintă nota candidatului obţinută la evaluarea naţională sau la tezele naţionale la proba de matematică pe semestrul 1 din clasa a VIII-a (seria precedentă 2009 inclusiv).
- Notă teze naţionale matematică VIII 2 - reprezintă nota candidatului obţinută la tezele naţionale la proba de matematică pe semestrul 2 din clasa a VIII-a. (doar seria precedentă 2009 inclusiv)
- Disciplina la alegere – se va completa disciplina la care s-au susţinut tezele naţionale. Aceasta poate fi Istorie sau Geografie. (doar seria precedentă 2009 inclusiv)
- Notă teze naţionale istorie/geografie VIII 1 - reprezintă nota candidatului obţinută la tezele naţionale la proba de istorie sau de geografie pe semestrul 1 din clasa a VIII-a. (doar seria precedentă 2009 inclusiv)
- Notă teze naţionale istorie/geografie VIII 2 - reprezintă nota candidatului obţinută la tezele naţionale la proba de istorie sau de geografie pe semestrul 2 din clasa a VIII-a. (doar seria precedentă 2009 inclusiv)
- Notă evaluare naţională limba maternă / Notă teze naţionale limba maternă VIII 1 - este compus din două zone: una destinată codului limbii si o alta destinată notei primite de candidat la evaluarea naţioanlă sau la tezele naţionale la limba maternă pe semestrul 1 din clasa a VIII-a (seria precedentă 2009 inclusiv).
Această notă va participa la calculul mediei de admitere. Codul limbii va fi preluat din brosura editată de inspectoratul şcolar judeţean.
EDU.ro Admitere Liceu 2017 - Nota teze naționale
- Notă teze naţionale limba maternă VIII 2 - este compusă din două zone:
una destinată codului limbii si o alta destinată notei primite de candidat la tezele naţionale la limba maternă pe semestrul 2 din clasa a VIII-a (seria precedentă 2009 inclusiv). Această notă va participa la calculul mediei de admitere. Codul limbii va fi
preluat din brosura editată de inspectoratul şcolar judeţean. (doar seria precedentă 2009 inclusiv)
- Notă la proba de limba maternă - este compus din două
zone: una destinată codului limbii si o alta destinată notei primite de candidat la proba de limba maternă. Codul limbii va fi preluat din brosura editată de inspectoratul şcolar judeţean.
- Nota la proba de limba modernă - este compus din două zone: una
destinată codului limbii şi o alta destinată notei primite de candidat la proba de limbă modernă. Codul limbii (compus din litere) va fi preluat din broşura editată de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Pot fi adăugate până la 4 probe de limbi moderne.
- Opţiuni - reprezintă lista opţiunilor alese de candidat. Ordinea opţiunilor de pe fişă este semnificativă, prima opţiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlaltor opţiuni. Fiecare opţiune este formată din 3 cifre. Codurile opţiunilor
se preiau din broşura editată de Inspectoratul Şcolar Judeţean sau din lista specializărilor care se găseşte în secţiunea Planul de şcolarizare 2017 a site-ului http://admitere.edu.ro
- Cultul Religios – pentru ca titularul fișei să participe la orele de Religie, se bifează cu X căsuţa din dreptul acordului “Doresc participarea titularului prezentei fișe la orele de Religie” și se completează în continuare numele cultului religios
- Diriginte – semnătura dirigintelui candidatului.
- Candidat - semnătura candidatului.
- Parinte - semnătura părintelui candidatului.
Pentru informaţii suplimentare sau pentru eventualele nelămuriri vă rugăm să
ne scrieţi în secţiunea forum a Portalului Educaţional SEI (http://portal.edu.ro).