MENIU

Eclipsa de Lună de vineri anunţă APOCALIPSA! Prefeţia care sperie întreaga lume

<p>Eclipsa de Luna 27 iulie 2018</p>

Eclipsa de Lună de vineri, 27 iulie, prevesteşte apocalipsa. Cel puţin aşa cred profeţii autoproclamaţi.

Eclipsa de Luna, 27 iulie 2018. La fel ca în cazul oricărui fenomen astronomic care are loc foarte rar, profeţii autoproclamaţi au apărut şi acum în sfera publică, susţinând că deţin cheile sfârşitului planetei noastre, care este în „mod cert” evidenţiat de schimbările climatice la care asistăm şi la dezastrele naturale care au loc în jurul nostru.

Eclipsa totală de Lună de vineri a trezit sentimente contradictorii în pastorul american Paul Begley, care susţină că apariţia lui Marte în vecinătatea Pământului, coroborată cu nuanţa sângerie pe care o va avea Luna sunt semne clară că Apocalipsa se apropie. În cel mai recent clip video postat pe canalul său de YouTube, acesta susţine că seria de coincidenţe este prea importantă pentru a fi ignorată.

Eclipsa de Luna, 27 iulie 2018. Conform spuselor sale, durata foarte mare a eclipsei totale şi culoarea sângerie pe care o va avea Luna coincid cu cea de-a şaptezecea aniversare a statului Israel. În apărarea argumentelor sale, Begley citează un verset din Biblie, despre care spune că se referă la fenomenul astronomic de mâine: „Soarele se va transforma în întuneric, iar Luna în sânge, înainte ca cea mai teribilă zi a Domnului să sosească”.

Fenomenul astronomic, în totalitatea sa, va avea loc în intervalul orar 20:14 - 02:29, în România, cel mai important moment fiind la ora 23:22, atunci când Luna se va fi aflat în mijlocul umbrei, fiind complet acoperită de planeta noastră. La ora 00:13, satelitul natural al Pământului va ieşi din faza de eclipsă totală, terminând ciclul început cu aproape patru ore în urmă, scrie Adevarul.ro.

Eclipsa de Luna, 27 iulie 2018. Cea mai lungă eclipsă de Lună din secolul 21! Va dura 102 minute

Cea mai lungă eclipsă de Lună din secolul XXI, cu o durată totală de 102 minute, va putea fi observată la 27 iulie şi va fi transmisă în direct din Namibia prin canalul sky-live.tv, informează vineri EFE.

Eclipsa de Luna, 27 iulie 2018. Transmisia în direct a acestei eclipse totale de Lună va fi realizată în colaborare cu proiectul european STARS4ALL şi Observatorul High Energy Stereoscopic System (HESS), conform unui comunicat publicat vineri de Institutul de Astrofízică din Canare (IAC).

Eclipsele de Lună au loc atunci când satelitul natural al Pamântului trece prin umbra acestuia, fenomen care nu se întâmplă în fiecare lună deoarece orbita Lunii este înclinată faţă de cea Pamânt-Soare (ecliptică). 

Eclipsă totală de Lună pe 27 iulie. Cum o poţi urmări din România

Eclipsa de Luna, 27 iulie 2018. Spre deosebire de eclipsele de Soare, cele de Lună sunt vizibile de oriunde din lume, odată ce Luna se află deasupra orizontului în momentul eclipsei, a explicat IAC.

La 27 iulie, va avea loc o eclipsă totală de Lună cu maximul centrat în Oceanul Indian, potrivit datelor furnizate de NASA.

Faza totală, cu o durată de o oră şi 42 de minute, cea mai lungă din acest secol, va începe la ora 19:30 GMT, iar Luna va începe să intre în umbra Pământului la ora 18:24 GMT.

Eclipsa de Luna, 27 iulie 2018. Fenomenul va putea fi observat din America de Sud, Europa, Africa, Asia şi Oceania. Imaginea Lunii nu va dispărea complet ci aceasta va căpăta o nuanţă roşiatică. 

Doar câteva zile până la cea mai lungă eclipsă a secolului. Spectacol fabulos făcut de astre

Atmosfera Pământului, care se extinde până la altitudinea de aproximativ 80 de kilometri, acţionează ca o lentilă expusă luminii Soarelui. În acelaşi timp, atmosfera (gazele din compoziţia sa) filtrează eficient lumina pe lungimea de undă corespunzătoare culorii albastru şi dă voie doar luminii roşii să treacă. Aceasta va ajunge să fie reflectată de Luna care dobândeşte o nuanţă arămie, a adăugat IAC.

Eclipsa de Luna, 27 iulie 2018. După doi ani în care nu au fost observate eclipse totale de Lună din Europa, la 27 iulie Luna roşie va putea fi din nou văzută de pe continentul nostru, fenomen ce se va repeta peste şase luni, în ianuarie 2019, după cum a declarat Miquel Serra-Ricart , astronom în cadrul IAC.