MENIU

E sfâşietor: ce s-a întâmplat cu "fata cea bună", Maria, din filmul Maria Mirabela. Destinul său...

Filmul "Maria Mirabela" al regretatului Ion Popescu Gopo a marcat o intreaga generatie de copii, in anii comunismului. Toate fetitele nascute la sfarsitul anilor '70 isi doreau sa devina ca Maria, fata cea buna.

Co-productia romano-sovietica „Maria Mirabela” a fost inspirata din celebrul basm al lui Ion Creanga, „Fata babei si fata mosneagului”. Cele doua surori, Maria (Gilda Manolescu) si Mirabela (Medeea Marinescu), alaturi de broscoiul Oache (voce: Anda Calugareanu), Scaparici (voce: Mihai Constantinescu) sau Omidee au facut filmul de neuitat la peste 35 de ani de la lansare.

Destinul celor doua surori din film a fost insa unul diferit. In timp ce Medeea, fata cea rea, a ramas in tara, Gilda a plecat in Germania, la scurt timp dupa premiera filmului. Mama ei s-a maritat cu un cetatean german, iar micuta Gilda a parasit definitiv Romania, scrie wowbiz.ro.

Spre deosebire de Gilda, Medeea a urmat o cariera in teatru si a devenit o actrita cunoscuta si apreciata. Despre Gilda Manolescu nu s-a mai stiut nimic pana in 2009, cand in tara s-a aflat ca a murit intr-un accident auto.

„Am incercat sa iau legatura cu ea, insa nu am reusit. Gilda a murit. Am aflat dupa ce am primit un telefon de la cineva care era prieten cu mama ei. Am fost socata”, a declarat Medeea Marinescu cu ceva timp in urma. Gilda avea doar 34 de ani.