Acest aliment ieftin este plin de vitamine şi minerale. Consumă-l dimineaţa pe stomacul gol!
Datorită componentelor, drojdia brutarului sau drojdia de bere este o sursă extrordinară de nutrienţi.
Drojdia este cu siguranţă asociatul oricărei gospodine căreia îi place să prepare diferite tipuri de cocă. Totuşi, ştiaţi că pe lângă scopurile culinare, drojdia este aliatul perfect pentru păstrarea sănătăţii şi frumuseţii pielii, sănătăţii unghiilor şi părului şi menţinerea unui organism sănătos?
Fiind extrem de bogată în aminoaczi, proteine, minerale şi vitamine, drojdia este recomandată şi ca supliment natural, în special în cazul persoanelor care suferă de anemii sau care nu sunt rezistente la efort.
Studiile au arătat că drojdia de bere este indicată în toate afecţiunile intestinale şi în prevenirea accidentelor survenite în urma administrării de antibiotice.
De asemenea, consumul de drojdie reglează nivelul colesterolului din sânge, aduce la valorile normale tensiunea arterială şi favorizează activitatea miocardului. Studii comparative efectuate au arădemonstrat că persoanele cu boli cardiace care consumă sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai puţine probleme decât cardiacii care nu îl consumă.
Drojdia proaspătă se consumă cu miere: la o linguriţă cu drojdie se adaugă două linguriţe cu miere de albine, frecându-se amestecul până când se obţine o pastă omogenă. Se recomadă trei linguriţe din acest amestesc pe durata unei zile.
Drojdia uscată se dizolvă, de exemplu, în jumătate de litru de suc de morcovi (extras acasă cu storcătorul electric). Se folosesc două linguriţe cu praf de drojdie uscată, se amestecă bine cu sucul şi se păstrează la frigider. Se bea întreaga cantitate de preparat într-o zi, în trei reprize, scrie andreilaslau.ro.