MENIU

Dumitru Dragomir şi Ioan Bendei, administrator RCS-RDS, condamnați la câte 4 ani de închisoare

Omul de afaceri Ioan Bendei, administratorul firmei RCS-RDS, și Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, au fost condamnați marți de Tribunalul București la câte 4 ani de închisoare cu executare în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, potrivit deciziei instanței. Cei doi pot face recurs la sentință.

Dumitru Dragomir este acuzat că a primit peste 3 milioane euro mită de la administratorul RCS/RDS, Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1. În august 2017, Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani, transmite Agerpres.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, Dumitru Dragomir ar fi pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, administrator şi acţionar RCS-RDS, din care ar fi primit 3,1 milioane euro, scrie gsp.ro.

Banii primiţi ar fi fost disimulaţi sub forma unor plăţi operate într-un contract de asociere în participaţiune, încheiat la 15 august 2009, pentru finanţarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, "Crystal Palace Ballrooms". RCS-RDS câștigase licitația drepturilor TV pentru perioada 2008-2011.

În anul 2008, la nivelul Ligii Profesioniste de Fotbal s-a organizat o licitaţie având ca obiect cesiunea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din cadrul competiţiei Liga I „PARTENER”, în sezoanele competiţionale 2008-2009, 2009-2010 şi 2010-2011, licitaţia fiind câştigată de firmele reprezentate de Ioan Bendei, preţul de adjudecare fiind de 101.150.000 euro (inclusiv TVA). Ulterior, în anul 2009, în contextul crizei economice, firmele câştgătoare ar fi solicitat Ligii acordarea unor condiţii contractuale mai avantajoase, spun procurorii, scrie şi Mediafax.

Mai multe articole despre:
4 ani de închisoare Dragomir şi Ioan Bendei