MENIU

Dragnea, invitat la comisia SRI: M-am plictisit să mă autoinvit

Comisia parlamentară de control a activităţii SRI il va audia cât mai curând pe liderul PSD Liviu Dragnea, a anunţat, miercuri, președintele comisiei, la Realitatea TV. Comentând ironic informaţia, chiar înainte de a intra în biorul său din Palatul Parlamentului, Liviu Dragnea a afirmat că "m-am plictisit eu să mă tot autoinvit."

Claudiu Manda a explicat invitaţia prin faptul că „am văzut solicitarea lui Liviu Dragnea de a veni la Comisia de control. Sigur va fi invitat. Sunt patru persoane despre care am spus public că intenționăm să le invităm și probabil în etapa următoare va fi invitat și dl Dragnea, în prima şedinţă, probabil săptămâna viitoare, marţi, miercuri.”a declarat Manda.

Persoanele la care a făcut referire şeful Comisiei SRI sunt George Maior, Florian Coldea, Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu. "Intenţionăm să-i invităm la comisie pe toţi, în măsura în care doresc şi pot. (...) De altfel, cred că în fiecare dintre cei patru şi-ar dori să lămurească aspecte care îi vizează sau la care s-a făcut referire pentru că până la urmă comisia va trebui să aibă o concluzie şi este foarte important şi foarte bine, inclusiv pentru domniile lor să existe acest punct de vedere," a precizat Claudiu Manda.

El a mai precizat că joi va discuta, la Parlament, şi cu fostul şef al Serviciului de Informaţii, George Maior, pentru „a pune la punct detaliile cu privire la audieri”. 

În acest context, senatorul PSD a amintit şi de scrisoarea pe care a primit-o comisia din parte politologului Alina Mungiu-Pippidi, în care aceasta cere lămuriri după ce liderul PSD Liviu Dragnea şi secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu au lansat în spaţiul public acuzaţia că SPP, sub coordonarea lui Lucian Pahonţu, a devenit un serviciu de „spionaj politic”, în slujba lui Lucian Pahonţu. Până la această oră şeful SPP nu a comentat situaţia.

Fostul premier Victor Ponta ar putea fi şi el invitat în faţa comisiei SRI.



Mai multe articole despre:
SRI SPP Liviu Dragnea Lucian-Silvan Pahonţu