MENIU

Dr. Cristian Andrei, despre greșelile părinților moderni: „Își supraprotejează copiii și apoi se minunează că nu iau BAC-ul”

Dr. Cristian Andrei, despre greșelile părinților moderni

Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul psihologiei, Cristian Andrei este cunoscut pentru faptul că spune lucrurilor pe nume, obișnuit fiind să vorbească clar și direct cu publicul și pacienții săi. Într-o emisiune recentă, Cristian Andrei a vorbit pe șleau despre greșelile pe care le fac părinții  moderni în educarea copiilor lor, greșeli care se răsfrâng negativ în viitorul lor social și profesional.

Specialistul a atras atenția asupra faptului că părinții moderni își supraprotejează copiii. Dr. Cristian Andrei a concluzionat pe înțelesul tuturor unde apar greșelile, dar și care sunt soluțiile cele mai eficiente pentru a remedia situația.

„În ziua de astăzi sunt părinți care își supraprotejează copiii și apoi se minunează că nu-și iau BAC-ul, că nu se căsătoresc, că nu au copii sau că nu au un job. Întâlnesc deseori prototipul de bărbat tânăr, de aproximativ 30 de ani, care stă încă cu părinții, nu are de gând să se căsătorească, deși nu are probleme financiare sau de altă natură.

Fiul președintelui SUA, Hunter Biden, se droga „la fiecare 20 de minute”. Dezvăluiri sub jurământ, în instanță, de la fosta iubită a acestuia

Există un sindrom, aproape, al adultului tânăr care nu vrea să se mute din casa părinților. Sunt tineri care-și pierd timpul și banii la jocuri de noroc, tineri care trec de la o fată la alta, care nu vor copii și nici familie și care sunt extrem de nefericiți. Practic, acești adulți tineri au fost sterilizați de părinții lor.'' a spus specialistul în cadrul emisiunii „Părinte la fix”.

De altfel, Cristian Andrei a vorbit și cu alte ocazii despre greșelile părinților moderni

„Foarte mulţi părinţi la ora actuală au o valoare mult mai mică decât un i-Phone. Copilul, chiar dacă-şi iubeşte părinţii, s-ar lipsi cu drag de părinte în schimbul unui ecran, se şi întoarce cu spatele, îl şi împinge, or asta este foarte grav, înseamnă că ţie ţi-a scăzut preţul sub cel al unui telefon, fie el şi spart, pentru că ei se joacă şi cu cele sparte, atrage atenţia medicul Cristian Andrei.

„Să nu mai daţi copiilor cadouri fără poveste. Un cadou poate să fie oricât de ieftin, numai să aibă o poveste, este sfatul psihoterapeutului.