MENIU

Două persoane, în stare gravă după o explozie urmată de un incendiu

Un grav incident a avut loc duminică în comuna Cătunele, unde o explozie urmată de un incendiu a rănit două persoane. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim, cei doi bărbați au suferit arsuri severe și au fost transportați cu elicopterul la un spital din București.

Cum s-a întâmplat incidentul

Incidentul s-a produs în satul Valea Perilor, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru a stinge un incendiu provocat de o explozie la o locuință. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Motru. Flăcările au distrus acoperișurile a trei construcții aflate în aceeași curte, afectând o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați, inclusiv bunuri electrocasnice, textile și mobilier.

Se pare că explozia a fost cauzată de manipularea necorespunzătoare a gazului dintr-o butelie, care a fost transvazat într-o altă butelie. Cei doi bărbați implicați, cu vârste de 44 și 49 de ani, au suferit arsuri grave, unul având arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corpului și celălalt pe circa 30%. Aceștia au reușit să ajungă prin mijloace proprii la spitalul din Motru, unde au primit primul ajutor înainte de a fi transferați cu elicopterul SMURD la București pentru tratamente suplimentare.

 Ancheta continuă pentru a determina exact circumstanțele care au dus la această tragedie.

„Colegii noştri au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului în limitele găsite. Au fost afectate de incendiu acoperișurile celor trei construcţii pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi, trei camere din componenţa unei construcţii şi bunurile electrocasnice şi textile şi mobilier aflate în interiorul acestora. După informările ulterioare, a reieşit faptul că doi bărbaţi cel mai probabil au încercat să transvazeze gazul dintr-o butelie în altă butelie, manipularea necorespunzătoare generând o explozie urmată de un incendiu, dar şi rănirea gravă a celor două persoane. Cei doi bărbaţi, cu vârste de 44 şi 49 de ani, au suferit arsuri grave, unul pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului, iar celălalt pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului, deplasându-se prin mijloace proprii la spitalul din Motru", a precizat Florin Chisim.