MENIU

Dosar PENAL după ce 9 pacienți au ars de vii la Spitalul Constanța - Numeroase NEREGULI în unitatea medicală

Tragedie ATI Constanța

S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă după tragedia de vineri, de la Constanța, în care 9 persoane internate la secția de Terapie Intensivă și-au pierdut viața într-un incendiu.

O anchetă a fost declanșată de procurorii Constanța în această speță. Dosarul penal a fost deschis pentru ucidere din culpă la Parchetul Tribunalului Constanța.

Specialiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale și ai Institutului Național de Criminalistică vor ancheta cauzele producerii incendiului de la ATI Constanța.

Conform unui raport asupra problemelor din spitale realizat după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța au fost descoperite mai multe nereguli la instalațiile de semnalizare și la cele electrice, potrivit unei agenții de presă.

În spital nu funcționau instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor, iar instalațiile electrice nu erau verificate periodic cu personal atestat, potrivit raportului.

Un număr de 113 persoane erau internate vineri dimineaţa la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, dintre care zece la ATI, în momentul izbucnirii incendiului.

Este a treia tragedie de acest fel de la începutul pandemiei de coronavirus.

INCENDIU uriaș la Spitalul din Constanța, pe Secția ATI! SURSE: 9 pacienți au DECEDAT! Planul Roșu, activat. Bolnavii, resuscitați în curte

Mai multe articole despre:
dosar penal tragedie constanta spital ati