MENIU

Doliu uriaș în lumea muzicii. A murit fondatorul unei trupe uriașe de rock

Doliu

Keith Levene a murit vinerea aceasta, la vârsta de 65 de ani. Membrul fondator al trupei „The Clash” se lupta de mai bine de doi ani cu o boală cruntă, care i-a adus sfârșitul. Decesul celebrului chitarist a fost anunțat de Adam Hammond, autorul cu care artistul abia terminase de scris o carte. 

Pe data de 11 noiembrie, Keith Levene, unul dintre cei mai buni chitariști ai tuturor timpurilor, a murit. Vedeta se lupta cu cancerul de ficat de mai bine de doi ani, dar boala l-a răpus. Autorul cu care și-a scris ultima carte a făcut tristul anunț:

„Cu mare tristețe raportez că prietenul meu apropiat și legendarul chitarist Public Image Limited Keith Levene a murit vineri, 11 noiembrie.

Nu există nicio îndoială că Keith a fost unul dintre cei mai inovatori, îndrăzneți și influenți chitariști ai tuturor timpurilor”, a spus Adam Hammond pe Twitter.

Levene a fondat The Clash cu Mick Jone în anii 70, însă a părăsit trupa înainte ca ei să devină de succes. S-a alăturat, apoi Public Image Ltd, o trupă post-Punk fondată de John Lydon, după ce acesta din urmă a părăsit Sex Pistols.

Mai multe articole despre:
Keith Levene the clash a murit