MENIU

Doliu în presa din România. A murit un veteran al radioului

Doliu

Lumea presei din România este în doliu, la dispariția jurnalistului de radio Radu Ciprian Pop, unul dintre veteranii mass-media din Timișoara. A activat zeci de ani la Radio Timișoara, iar numele său rămâne legat de nenumăratele reportaje, interviuri și emisiuni.

„Unul dintre cei mai pasionați oameni de radio din Timișoara a trecut astăzi la cele veșnice. Radio Timișoara pierde unul dintre cei mai entuziaști și sufletiști jurnaliști prin dispariția lui Radu Ciprian Pop”, au transmis, joi, colegii săi, scrie Tion.

 

Numele său rămâne legat de nenumăratele reportaje, interviuri și emisiuni realizate de-a lungul anilor dar și de campania „Badea Cârțan, ai carte ai parte”, prin care zeci de biblioteci au fost dotate cu volumele necesare, provenite din donații.

 

Radu Ciprian Pop s-a născut în 1949, în județul Buzău, dar din 1990 a fost redactor la Radio România Timișoara, dar numele său apare și în numeroase publicații. Între anii 1994 – 1998 a lucrat ca asistent universitar la Facultatea de ziaristică a Universității Banatul din Timișoara.

 

Volume publicate: „Planeta fotbal” (1993) “Fapt divers din lumea sportului” (1994), “Terra – mozaic uman” (1995), “Romania la Campionatul European de Fotbal” (1998), în colaborare cu Livian Hotico, “Caleidoscop de gânduri” (1999), “Oameni cu Pene” și “Urme de cerneală” (2023).