MENIU

DOLIU în muzica internațională - O legendă URIAȘĂ a murit după peste 50 de ani pe scenă VIDEO

DOLIU în muzica internațională - O legendă URIAȘĂ a murit după peste 50 de ani pe scenă: Raffaella Carra

Cântăreața italiană Raffaella Carra a murit, luni, la vârsta de 78 de ani.

Cântăreaţa, prezentatoarea şi realizatoarea de televiziune Raffaella Carra a murit luni la vârsta de 78 de ani.

„S-a dus într-o lume mai bună, unde umanitatea ei, râsul său inconfundabil și talentul extraordinar, vor străluci pentru totdeauna”, a transmis balerinul şi partenerul de-o viaţă al Raffaellei Carra, Sergio Iapino.

Tristul anunța a venit după ce Raffaella Carra a murit luni, la ora 16:20, după „o boală care de ceva vreme atacase corpul său atât de mic, fragil, dar atât de plin de energie debordantă. Forța ei de neoprit, o voință de fier care nu a abandonat-o niciodată până la sfârșit, asigurându-se că nu s-a scurs nimic din suferința ei profundă, care o măcina. Un alt gest de dragoste față de publicul ei și față de cei care o iubeau, astfel încât suferința ei personală să nu le tulbure amintirea ei strălucitoare”, potrivit lui Sergio Iapino.

„O femeie ieșită din comun, dar dotată cu o simplitate dezarmantă, care nu a avut proprii fii, dar care adoptase la distanţă 150 de mii de copii prin intermediul programului său „Amore””, a mai scris acesta.

Raffaella Carra a cerut un sicriu simplu din lemn neşlefuit și o urnă pentru cenușă.

„În cea mai tristă oră, întotdeauna unică și inimitabilă, ca râsul ei copleșitor. Și așa vrem cu toții să ne amintim de ea”, a mai spus Iapino.

Raffaella Carra, pe numele său adevărat Raffaella María Roberta Pelloni, şi-a petrecut cea mai mare parte din cariera sa lucrând la programe pentru televiziunea publică italiană.

Raffaella Carrà s-a născut pe 18 iunie 1943, în Bologna. A debutat în cinema la vârsta de 9 ani, în filmul „Tormento del passato” (1952). Şi-a început cariera în televiziune la începutul anilor 1970, devenind populară în Italia, Spania şi America Latină. Între emisiunile de televiziune pe care le-a găzduit se numără „Carràmba che sorpresa!”, „¡Hola Raffaella!”, „Canzonissima”, „En casa con Raffaella”, „Pronto... Raffaella?”, „A las 8 con Raffaella”, „Ma che sera”, „La hora de Raffaella Carrà” şi „Domenica in”.
 
Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără „Tuca Tuca”, scrisă de fostul său partener Gianni Boncompagni, „Tanti Auguri”, devenit un fel de imn al comunităţii gay din Grecia, şi „A far l'amore comincia tu". Cântăreţul italian Tiziano Ferro i-a dedicat, în 2007, o melodie, „E Raffaella è mia".
 
Mai multe articole despre:
raffaella carra raffaella carra a murit