MENIU

Doliu în lumea teatrului românesc. A murit un cunoscut regizor, implicat în proiectul "Timișoara - capitală culturală"

Artistul urma să împlinească recent 58 de ani

Tragedie, la început de an, în cultura românească. Regizorul Ion Ardeal Ieremia, fost secretar de stat la ministerul Culturii şi fost consilier municipal în Timișoara, a părăsit această lume.  

Ion Ardeal Ieremia a fost regizor la Teatrul Național Timișoara, unde a semnat mai multe spectacole. A fost căsătorit cu Claudia Ieremia, la rândul ei actriță la TNTm, și împreună au un fiu, absolvent de Actorie. Din 2016, până în 2018, a fost consilier local din partea PSD la CL Timișoara. Din primăvara anului 2018, până în noiembrie 2019, Ion Ardeal Ieremia a fost secretar de stat în Ministerul Culturii, fiind implicat în susținerea proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

 

 

Născut în ianuarie 1965, Ion Ardeal Ieremia a terminat UNATC în 1994, iar din 1996 a făcut parte din echipa artistică a Teatrului Naţional Timişoara.

 

De-a lungul anilor a semnat montările unor spectacole care s-au jucat la Bucureşti, Craiova, Târgu Mureş, Piteşti, Baia Mare, Sf. Gheorghe, Opera Naţională Română din Timişoara. 

 

 

Mai multe articole despre: