MENIU

DOLIU în lumea medicală! Un renumit doctor a murit. A fost decorat de Ministerul Sănătății

Doliu în sistemul medical

Este doliu în sistemul medical, după ce un cunoscut doctor a murit. A fost decorat de Ministerul Sănătății.

Gheorghe Ciobanu, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, șef catedra Urgențe Medicale din cadrul USMF „Nicolae Testemițanu”, fost director al IMSP Institutul de Medicină Urgentă s-a stins din viață duminică, 13 martie. 

Ministerul Sănătății precizează că distinsul profesor universitar a fost decorat cu „Ordinul de Onoare”, „Eminent al Ocrotirii Sănătății”, medaliile „B. M. Behterev”, „N. I. Pirogov”, Marea Medalie a Academiei de Științe Medicale din Franța și Medalia „Dimitrie Cantemir” a Academiei de Științe a Moldovei.

Tragicul anunț a fost făcut public de către IMSP Institutului de Medicină Urgență.

Administrația IMSP Institutului de Medicină Urgentă a transmis un mesaj de condoleanțe. „Domnul profesor Gheorghe Ciobanu a avut un aport deosebit de important la completarea patrimoniului științifico-didactic al medicinii naționale.

Un merit considerabil al Dumnealui a fost în pregătirea cadrelor atât pentru serviciul de urgență la nivel de prespital, cât și a celui spitalicesc.

O pierdere irecuperabilă pentru întreg sistemul medical a unei persoane cu un caracter deosebit, a unui specialist desăvârșit ce a muncit circa 47 ani cu implicare și dedicație pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din țara noastră”, menționează instituția.

 

Mai multe articole despre:
Gheorghe Ciobanu deces doliu