MENIU

DOLIU în Familia Regală a României! A MURIT nepoata Regelui Ferdinand I și a Regelui Carol al II-lea

Doliu în Familia Regală și a României

Arhiducesa Maria Magdalena a fost nepoata Regelui Ferdinand I și a Regelui Carol al II-lea.

Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a Românei și a Arhiducelui Anton al Austriei, a murit la vârsta de 82 de ani.

Mama Arhiducesei Maria Magdalena a Austriei, Principesa Ileana a României a fost fiica cea mică a Regelui Ferdinand I al României și a Reginei Maria, dobândind prin naștere titlul de Principesă a României. Se înrudea prin mama sa cu familiile domnitoare din Marea Britanie și Rusia. Fratelui ei mai mare a fost Carol al II-lea.

Anunțul cu privire la decesul arhiducesei a fost făcut printr-o postare pe pagina o pagina de socializare a Familiei Regale a României.

”Familia Regală a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Arhiducesei Maria Magdalena a Austriei. Fiică a Principesei Ileana a României și a Arhiducelui Anton al Austriei, Maria Magdalena s-a născut la 2 octombrie 1939, la Castelul Sonnberg din Austria. Alături de frații ei Ștefan și Dominic, și de surorile ei Maria Ileana, Alexandra și Elisabeta, a copilărit în țară, la Bran și la București.

Arhiducesa a fost foarte legată de România și a petrecut multe clipe alături de Familia Regală, la București și Sinaia, la Săvârșin și Balcic. În ultimii 13 ani, arhiducesa a călătorit împreună cu soțul ei, alături de Custodele Coroanei și de Principele Radu, în Trenul Regal și a vizitat multe orașe din țară, precum Cluj, Sibiu, Oradea, Arad, Alba Iulia, Brașov și Făgăraș.

Regele Mihai a decorat pe Arhiducesa Maria Magdalena cu Crucea Casei Regale a României, la 10 Mai 2016

Dumnezeul să o odihnească în pace!”, a anunțat Familia Regală a României pe pagina de Instagram.