MENIU

Șefa Casei Județene de Pensii Suceava, pusă sub control în judiciar, în urma percheziţiilor

Procurorii DNA au efectuat, marți, percheziții la Casa Județeană de Pensii Suceava, într-un dosar privind suspiciuni de fapte corupție comise în perioada 2016 - 2017. În urma descinderilor, șefa CJP Suceava a fost ridicată de oamenii legii şi dusă la audieri. Ulterios, aceasta a fost pusă sub control judiciar. 

Directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, Maria Camelia Chitul, a fost pusă sub control judiciar de către procurorii DNA, în urma percheziţiilor făcute într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2016-2017. Chitul este acuzată că a pretins şi a primit de la o persoană 4.000 de lei, sub pretextul unei “contribuţii pentru partid”, pentru a o menţine în funcţia pe care o avea la Casa de Pensii Suceava.

Directorul Casei Județene de Pensii Suceava (CJP), Maria Camelia Chițul, a fost ridicat, marți, la amiază, de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și condus la audieri.

Chițul este anchetată într-un dosar privind fapte de corupție vizând două infracțiuni de trafic de influență și două de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinații publicității. Aceasta este suspectată de angajarea ilegală a două persoane pe funcții de execuție în cadrul CJP Suceava.

Prima faptă de trafic de influență a avut loc în luna iunie a anului trecut, iar a doua în luna octombrie 2016.

Concursurile pentru angajarea persoanelor s-au desfășurat în noiembrie 2016 și, respectiv, ianuarie 2016.

Surse judiciare au declarat, potrivit Agerpres, că față de directorul CJP vor fi adoptate măsuri preventive, însă susțin că tipul măsurii va fi stabili abia după audieri, în funcție de cursul anchetei.

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție au efectuat, marți, percheziții într-un dosar privind fapte de corupție în care sunt anchetate persoane cu funcții de conducere în cadrul Casei Județene de Pensii Suceava.

Surse judiciare susțin că ancheta vizează două infracțiuni de trafic de influență și două de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității în legătură cu angajarea a două persoane pe funcții de execuție în cadrul Casei Județene de Pensii Suceava.

Prima faptă de trafic de influență a avut loc în luna iunie a anului trecut, iar a doua - în luna octombrie 2016.

Concursurile pentru angajarea persoanelor s-au desfășurat în noiembrie 2016 și, respectiv, ianuarie 2016.

Reamintim că procurorii DNA au efectuat, marți, percheziții atât la sediul Casei Județene de Pensii Suceava, cât și la domiciliile persoanelor suspectate de fraudarea concursurilor.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marți, AGERPRES, acțiunea are loc într-o cauză ce vizează suspiciuni privind fapte de corupție comise în perioada 2016 - 2017.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2016 - 2017. În cursul zilei de 31 ianuarie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 3 locații situate în municipiul Suceava, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice", precizează DNA.

Mai multe articole despre:
DNA Suceava casa judeţeană de Pensii