MENIU

DNA i-a dat o veste năucitoare lui Tăriceanu

Tariceanu, veste proastă de la DNA

Veste extrem de proastă pentru Călin Popescu Tăriceanu. Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că prescripţia în dosarul în care şeful Senatului este acuzat de luare de mită în cazul Microsoft este "întreruptă".

Senatul a amânat pentru sesiunea viitoare, cel mai probabil în februarie, să voteze cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu.

Prin amânarea succesivă a luării unei decizii, PSD reuşeşte să-l ţină pe Tăriceanu "în lesă" pentru un eventual suport acordat amnistiei şi graţierii.

Şeful Senatului spera că acuzaţiile care îl vizează în dosar se vor prescrie în curând, dar DNA îi aduce o veste proastă:

"În cauza respectivă, în care se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită, se aplică dispoziţiile art. 155 alin. 3 din Codul Penal, respectiv "întreruperea cursului prescripţiei produce efecte faţă de toţi participanţii la infracţiune, chiar dacă actul de întrerupere priveşte numai pe unii dintre ei", se arata într-un răspuns DNA la o solicitare StiripeSurse.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat, în dosarul Microsoft, că ar fi primit foloase necuvenite în valoare de 800.000 de dolari.

Potrivit Realitatea TV, Tăriceanu este la mana partenerilor din Coaliţie de la PSD, pentru că pragul majoritar este de 69, iar PSD are 70 de sanatori, în timp ce ALDE are 12.

Singura cerere a DNA trimisă la Senat în această legislatură a fost pentru ridicarea imunităţii ministrului Viorel Ilie, senator al ALDE. Fostul ministru a fost salvat de colegi.

Călin Popescu Tăriceanu este suspectat de luare de mită, iar fapta ar fi comis-o pe vremea când era prim-ministru, în perioada 2004-2008. El ar fi primit un comision de 10 la sută din valoarea unui contract pentru licenţe software Microsoft. Tariceanu neagă acuzațiile.

Din punct de vedere politic, dosarul de luare de mita al lui Tăriceanu a picat ca un cadou nesperat pentru Liviu Drangea, tocmai când acestuia părea să-i fugă partidul de sub picioare și când ALDE dădea semne de nesupunere.

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu