MENIU

Discuții CRUCIALE ale Coaliției guvernare, marți. MĂSURI VITALE pentru românii cu venituri mici - anunțul lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, președintele Camerei Deputaților Foto: INQUAM/Octav Ganea

Coaliția pregătește noi măsuri pentru români. Familiile cu venituri mici și pensionarii vor primi vouchere de 50 de euro, la fiecare două luni. Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat și că se încearcă majorarea valorii tichetelor de masă la 30 sau 40 de lei. O ședință a Coaliției pentru a stabili aceste măsuri va avea loc mâine. 

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anuțat, astăzi, că liderii coaliției de guvernare vor discuta, pe 5 aprilie, noi măsuri în contextul crizei prețurilor la energiei. Potrivit lui Ciolacu, în ședința de marți urmează să fie abordate subiecte extrem de importante, respectiv alocare unor vouchere în valoare de 50 de euro, o dată la două luni, pentru românii cu venituri mici. Ar exista, spune Ciolacu, și posibilitatea creșterii valorii tichetelor de masă, care sunt în prezent de 20 de lei undeva între 30 și 40 de lei, dar și deducerea accizei la carburanți pentru transportatori.

”O să avem o întâlnire cu premierul în cursul zilei de mâine pentru a stabili măsurile, considerăm cu toții că prioritatea numărul 1 sunt măsurile pentru români. Sunt unele deja convenite cu primul ministru, am găsit anumite sume din banii europeni pentru a realoca sumele către vouchere pentru alimentele de bază și avem și o valoare aproximativ 700 milioane de euro. Trebuie mărită valoare annominală a tichetelor de masă, așteptăm până mâine calculele de la dl Câciu, vom găsi calea cea mai bună.

Problemele au plecat de la liberalizarea haotică în energie, trebuie să și-o asume cei care au făcut-o. Intrăm pe efectele scumpirilor la energie, ca să le diminuăm. Poate deducerea accizei la transportatori, sunt mai multe propuneri”, a afirmat liderul PSD.