MENIU

Directorul General al TAROM, Christian Heinzmann, ar putea fi demis

Directorul General al TAROM, Christian Edouard Heinzmann, ar putea fi demis vineri, pe fondul managementului defectuos, anunţă Realitatea Tv. Mâine va urma să se întâlnească Consiliul de Administraţie al Companiei și o decizie va fi luată în acest sens. Reamintim că un protest spontan a izbucnit, miercuri seară, la sediul companiei, acolo unde peste 100 de angajați din departamentul tehnic au început să scandeze împotriva conducerii companiei aeriene, potrivit Realitatea TV. Protestul spontan a pornit după ce Tarom a anunțat că un avion al companiei urmează să fie dus la Bacău pentru reparații, deși în București sunt oameni capabili să rezolve problemele și să asigure mentenanța aeronavelor. Reamintim că ieri, un avion TAROM, care venea de la Budapesta, a luat foc în zbor.  

Managementul defectus este confirmat drept cauză a eventualei demiteri a lui Heinzmann inclusiv de către Mediafax:

"Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, i-a solicitat Autorităţii Aeronautice Civile din România să elaboreze un raport cu privire la activitatea Tarom. În urma evaluării, s-a constatat că managementul companiei a fost defectuos. Ca urmare a celor constatate, Consiliul de Administraţie al companiei se va reuni cel mai probabil vineri, va lua act de concluziile raportului, iar unii membri ai acestuia îi voi cere actualului director general să demisioneze", au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Protestul de miercuri

Mai mulţi angajaţi de la Departamentul Tehnic al companiei Tarom, au protestat miercuri, având mai multe nemulţuimiri în ceea ce-l priveşte pe unul dintre directorii tehnici. Potrivit unor surse oficiale, angajaţii sunt nemulţumiţi de unul dintre directori dar şi de plata unor ore suplimentare. Georgeta Dinu, purtătorul de cuvânt al Tarom a declarat pentru MEDIAFAX, că "zborurile şi operaţiunile zilnice ale companiei nu sunt afectate de acest protest şi nu se înregistrează întârzieri".

Costescu, miercuri: Vor urma schimbări la Tarom. Incidentul de la Budapesta, o altă cauză

Costescu a anunţat încă de miercuri, la finalul şedinţei Executivului, că la Tarom vor urma schimbări, dar nu a vrut să detalieze.

Miercuri seara Dan Costescu a revenit cu următoarea declaraţie:

''După acţiunea de protest a salariaţilor TAROM din cadrul Direcţiei Tehnice, desfăşurată pe parcursul zilei de astăzi, 16 martie a.c., solicit atât angajaţilor companiei, cât şi managementului executiv să îşi desfăşoare activitatea în condiţii normale, fără a periclita regularitatea zborurilor şi siguranţa pasagerilor. Întârzierile repetate ale curselor Tarom, tratarea necorespunzătoare a pasagerilor şi comunicarea defectuoasă a managementului cu angajaţii riscă să afecteze imaginea companiei. Toate acestea, coroborate cu incidentul în care a fost implicată aeronava Tarom la Budapesta, mă determină să solicit Autorităţii Aeronautice Civile din România, conform competenţelor instituţiei, să finalizeze mâine, 17 martie 2016, investigaţia de la Tarom. De asemenea recomand întrunirea de urgenţă a Consiliului de Administraţie al Tarom care să ia act de concluziile raportului, de situaţia generală creată în companie şi să acţioneze conform atribuţiilor legale''.

În urmă cu o săptămână, premierul Dacian Cioloş a respins bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei Tarom şi a cerut o notă explicativă în care managementul să arate care este viziunea şi la ce sunt utilizaţi banii.

Cine este Heinzmann

Heinzmann, cetăţean belgian cu o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică, şi-a început mandatul la Tarom pe 19 noiembrie 2012, cu un contract pe patru ani, având funcţia de chief executive officer and accountable manager.

Ce spune Ministrul Transporturilor despre situația explozivă de la TAROM

Ce spune un fost director general Tarom

Nicolae Demetriade, fost director general al TAROM, a declarat, miercuri, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, că problema companiei privind lipsa de personal tehnic este cunoscută de mult timp, însă nu s-a făcut nimic în această privință. Mai mult, Demetriade susține că problemele cu care se confruntă Tarom ar fi trebuit sesizate de Corpul de control și critică modul în care Ministerul Transporturilor gestionează problema.

Protest spontan la Tarom! Peste 100 de angajați au manifestat

"Consider că nu prin proteste, nu în stradă se rezolvă problema și constat încă o dată că ministerul nu intervine oportun pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă de mult timp compania. Nu se poate ca directorul general să își trimită doi subalterni să rezolve o problemă atât de serioasă cum e un protest al sindicatului tehnic. Ar trebui cineva să intervină să reglementeze lipsa de transparență. Stadiul în care s-a ajuns, în momentul de față, cu ce se întâmplă acolo ar trebui analizat de ministrer și să ia decizii", a declarat Nicolae Demetriade.

În acest context, fostul director general al TAROM a punctat faptul că toate problemele cu care se confruntă compania trebuie rezolvate acum.

"Eu sunt convins că tehnicienii care sunt acolo își fac pe deplin datoria și știu din experiență și informațiile pe care le am că toți își dau toată silința să asigure o disponibilitate corectă pentru toate avioanele. Problema e de mult timp cunoscută, dar nu s-a făcut timp în ultimii câțiva ani de a se rezolva lipsa de personal tehnic la companie. Trebuie clarificate toate problemele cu care se confruntă acum Tarom și sunt multe care nu sunt cunoscute și ar fi trebuit Corpul de control să le sesizeze și ministerul să le înțeleagă și să puna punct acestor probleme pentru că Taromul trebuie să meargă mai departe", a mai spus Demetriade.